Τεχνολογία

Ρέθυμνο: Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δημοτικών και αγροτικών δρόμων – ΡέθυμνοΕργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δημοτικών και αγροτικών δρόμων και υποδομών Δ.Ρ, ύψους 615 .000Ε ξεκινούν άμεσα. Υπέγραψε τη σχετική σύμβαση ο δήμαρχος Ρεθύμνης


Τη  σύμβαση  του έργου «Συντήρηση και βελτίωση υποδομών Δήμου Ρεθύμνης»,  υπέγραψε  ο Δήμαρχος Ρεθύμνης με τον  ανάδοχο  εργολάβο, προϋπολογισμού  615.000 €.  Η δαπάνη εκτέλεσης του θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου.

Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν  εργασίες συντήρησης και βελτίωσης σε υποδομές του Δήμου Ρεθύμνης, οι οποίες έχουν υποστεί πολλές και σημαντικές ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πολύ έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που πλήττουν τα τελευταία χρόνια κάθε χειμώνα το Δήμο Ρεθύμνης σε όλη του την έκταση.

Οι προβλεπόμενες επεμβάσεις συντήρησης θα γίνονται τοπικά, σε τμήματα δημοτικών οδών,  ασφαλτοστρωμένων ή τσιμεντοστρωμένων,  που  έχουν υποστεί καθίζηση ή ορύγματα υπόγειων δικτύων ή λακκούβες κλπ. Μετά το πέρας των εργασιών θα γίνουν οι αναγκαίες διαγραμμίσεις ασφαλτικού οδοστρώματος.

Επιπλέον, Θα υλοποιηθούν εργασίες  αποκατάσταση της βατότητας σε δημοτικές και αγροτικές οδούς, με καθαρισμούς, άρση των καταπτώσεων και σταθεροποίηση των πρανών. 

Στην ίδια εργολαβία  περιλαμβάνονται και εργασίες συντήρησης πεζοδρομίων που παρουσιάζουν φθορές (καθιζήσεις και θραύσεις πλακόστρωσης, αποκολλήσεις κ.α.) οφειλόμενες σε περιβαλλοντικές και καιρικές συνθήκες, καθιστώντας τα πεζοδρόμια δύσκολα προσπελάσιμα από πεζούς και ΑμεΑ. 

Επιπροσθέτως με το έργο αυτό θα γίνει αποξήλωση και αντικατάσταση παλαιών κιγκλιδωμάτων ή στηθαίων ασφαλείας λόγω φθορών καθώς και τοποθέτηση  νέων σε σημεία και τμήματα όπου εμφανίζεται υψηλή επικινδυνότητα στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας .


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button