Πολιτική

Αυτός είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παντελής Κάπρος – Πρώτος πρόεδρος της ΡΑΕ

Ο Παντελής Κάπρος θα ορκιστεί υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Ιωάννη Σαρμά.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παντελής Κάπρος είναι καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

Ο κ. Κάπρος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (2000 – 2004), ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για 5 χρόνια (1995 – 2000) και Καθηγητής Οικονομικών στη Σορβόννη.

Ως επικεφαλής του E3MLab έχει κατασκευάσει και χρησιμοποιήσει μεγάλης κλίμακας μαθηματικά μοντέλα για τις Ενεργειακές Αγορές, το Περιβάλλον και τη Γενική Οικονομική Ισορροπία τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα διεθνώς και αποτελούν τα μοντέλα με τα οποία εκπονούνται οι περισσότερες αναλύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους τομείς της ενέργειας, περιβάλλοντος, μεταφορών και οικονομικής ανάπτυξης.

Έχει πολύχρονη διεθνή πείρα ως σύμβουλος επιχειρήσεων και κυβερνήσεων στον τομέα της Ενεργειακής και Οικονομικής πολιτικής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις σε διεθνείς επιστημονικές εκδόσεις.

To άρθρο Αυτός είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παντελής Κάπρος – Πρώτος πρόεδρος της ΡΑΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button