Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Από Τρίτη 23 Απριλίου ανοίγει πιθανότατα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Οι νέες διορίες για υποβολές και δόσεις

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την ημερομηνία έναρξης των φορολογικών δηλώσεων, καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα μπορέσει η ΑΑΔΕ να είναι «πιστή» στο ραντεβού της 22ας Απριλίου.

Η ΑΑΔΕ και το οικονομικό επιτελείο είχαν «πατήσει το γκάζι» για να ανοίξει όσο γίνεται πιο σύντομα η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις μετά από την καθυστέρηση πέραν της 31ης Μαρτίου, με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, να δηλώνει από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα πώς έπρεπε η κυβέρνηση να περιμένει «να πάρει ΦΕΚ το νομοσχέδιο» έτσι ώστε να ανοίξει ενδεχόμενα σήμερα (22.4.2024).

Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη, και έτσι οι πιθανότητες μετατίθενται από αύριο, αλλά πάντως σίγουρα, σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ στο newsit.gr, «μέσα στην εβδομάδα».

Οι νέες διορίες

Έτσι, σε περίπτωση που δεν γίνει η έκπληξη σήμερα και τα εγκαίνια της πλατφόρμας με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις γίνουν αύριο, οι διορίες διαμορφώνονται ως εξής:

Eάν η πλατφόρμα ανοίξει αύριο, 23 Απριλίου, τότε η λήξη της περιόδου υποβολής τους, μετατίθεται για τις 23 Ιουλίου, καθώς ο κ. Θεοχάρης είχε προαναγγείλει πως η προθεσμία θα έπαιρνε παράταση για αντίστοιχο αριθμό ημερών για κάθε μέρα καθυστέρησης της έναρξης τους πέραν της 31ης Μαρτίου.

Τίποτα, ωστόσο, δεν αναμένεται να αλλάξει στο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, παρά την καθυστέρηση της έναρξης της πλατφόρμας, όπως είχαν τονίσει πηγές του ΥΠΟΙΚ και στο newsit.gr. Έτσι, η πρώτη πρέπει να έχει εξοφληθεί έως τις 31 Ιουλίου 2024, και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025. Έκπτωση 3% θα λάβουν όσοι πληρώσουν εφάπαξ.

Σημειώνεται, πως οι διορίες για την λήξη των δηλώσεων θα μεταβληθούν αναλόγως και πάλι εφόσον η πλατφόρμα δεν ανοίξει και αύριο και αναβληθεί για αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

To άρθρο Φορολογικές δηλώσεις: Από Τρίτη 23 Απριλίου ανοίγει πιθανότατα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Οι νέες διορίες για υποβολές και δόσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button