Επιστήμη

Ιδιοκτήτες Tesla μηνύουν την εταιρία για διαφορά ανάμεσα στη διαφημιζόμενη και την πραγματική αυτονομία

Μέχρι τώρα τρεις ιδιοκτήτες Tesla έχουν καταθέσει αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας για ψευδή διαφήμιση της εκτιμώμενης αυτονομίας των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η μήνυση κατατέθηκε στο Δικαστήριο της Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και έρχεται μόλις μία εβδομάδα αφού αποκαλύφθηκε πως η Tesla είχε δημιουργήσει μια “ομάδα εκτροπής” στη Νεβάδα για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερα ραντεβού ιδιοκτητών σχετικά με την αυτονομία, γίνεται.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια, οι τρεις ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η Tesla παραβίασε τις εγγυήσεις των οχημάτων και προέβη σε απάτη και αθέμιτο ανταγωνισμό. Υπογράμμισαν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα Tesla τους απέτυχαν να επιτύχουν τις διαφημιζόμενες αυτονομίες και δήλωσαν ότι είχαν διαμαρτυρηθεί στην εταιρεία χωρίς να πάρουν καμία απάντηση.

Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης Tesla Model Y James Porter από την Petaluma της Καλιφόρνια δήλωσε στη μήνυση ότι σε ένα ταξίδι “μειώθηκε περίπου 300χλμ. η αυτονομία, ενώ είχε διανύσει μόλις 150χλμ.

Απόσπασμα από την αγωγή

“Αν η Tesla είχε διαφημίσει με ειλικρίνεια τις αυτονομίες των ηλεκτρικών οχημάτων της, οι πελάτες είτε δεν θα είχαν αγοράσει Tesla, είτε θα είχαν πληρώσει σημαντικά λιγότερα γι’ αυτά.”

Η Tesla αντιμετωπίζει επίσης αγωγές και ρυθμιστικό έλεγχο σχετικά με την τεχνολογία Autopilot ADAS και την τεχνολογία “Full Self-Driving”. Συν τοις άλλοις, ένας ιδιοκτήτης Tesla από την Καλιφόρνια κατέθεσε επίσης μια προτεινόμενη ομαδική αγωγή καταναλωτών τον Απρίλιο που ισχυρίστηκε ότι οι υπάλληλοι της Tesla είχαν μοιραστεί σε ένα εσωτερικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων, προσωπικές στιγμές και βίντεο που είχαν καταγραφεί από τις κάμερες των αυτοκινήτων. Η αγωγή κατηγορεί την Tesla για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πελατών της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button