Διεθνή Επικαιρότητα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πούτιν: Οι κυρώσεις της Δύσης ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου

Εν μέσω αδιάκοπων βομβαρδισμών στο έδαφος της Ουκρανίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιεί με γενικευμένη σύρραξη εάν επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας. Ο Ρώσος πρόεδρος επιμένει στο αφήγημα περί «αποναζικοποίησης» της Ουκρανίας· διαμηνύει ότι όλα βαίνουν βάσει του σχεδιασμού και «ο στόχος θα επιτευχθεί». Δηλώνει δε ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου.

Σε δηλώσεις του που προβληθηκαν από τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία -αίτημα που προβάλλει μετ’ επιτάσεως το Κίεβο αλλά το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει.

«Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας».

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button