Αθλητικά

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Ζωντανοί στη μάχη του τίτλου οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, αλλά δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Έχοντας την ψυχολογία στα ύψη μετά την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, ο παθιασμένος Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμα μία σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν επηρεασμένος από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στους Πειραιώτες.

Ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να αντιδράσει άμεσα, καθώς κινδυνεύει να χάσει όλους τους στόχους του, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Kίνι και Ζέλσον Μαρτίνς έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στους Πειραιώτες, με τον Μάρκος Αντόνιο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Ο Ολυμπιακός με αυτό το τρίποντο παρέμεινε τέταρτος, αλλά ανέβηκε στους 66 και ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στους 67. Οι δύο ομάδες έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς εκκρεμεί ο μεταξύ τους αγώνας στην Τούμπα.

Ο αγώνας

Ο Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του με οκτώ αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και καταπονήθηκε παίζοντας δυο ώρες με την Φενέρμπαχτσε.

Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να φρεσκάρει το σύνολό του καθώς την Τετάρτη (24/4) ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική με εκτός έδρας υποχρέωση απέναντι στον Άρη.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε συνοχή, ήταν συμπαγής και ξεκίνησε με την συνήθη τακτική του, πιέζοντας από ψηλά. Ταυτόχρονα, οι συμπαίκτες του έψαχναν τον Ναβάρο με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας.

Η τακτική είχε αποτέλεσμα καθώς ο Ισπανός φορ νίκησε δύο φορές τον Κοτάρσκι με ωραία τελειώματα, όμως η συνήθειά του να παίζει στο όριο του οφσάιντ έφερε την (ορθή) ακύρωση των τερμάτων του, στο 10ο και 15ο λεπτό.

Στο 25΄ ο Πορτογάλος Νογκέιρα έδειξε το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στον δραστήριο Ναβάρο. Την εκτέλεσή του ανέλαβε στο 27΄ ο Ποντένσε, ο Κοτάρσκι έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε αλλά ο Κίνι αποδείχθηκε ταχύτερος όλων και παίρνοντας το ριμπάουντ άνοιξε το σκορ.

Ο Ναβάρο είχε μια καλή αλλά άστοχη κεφαλιά στο 29΄ από σέντρα του Κίνι, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 43΄, όταν από λάθος του Τσικίνιο στη μεσαία γραμμή έδωσε την ευκαιρία για αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Ζίβκοβιτς, το σουτ του οποίου «μπλόκαρε» ο μέσος του Ολυμπιακού διορθώνοντας το λάθος του.

Με την πειραϊκή ομάδα να συνεχίζει κυρίαρχα και στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν στο 61ο λεπτό με το πρώτο γκολ του Ζέλσον Μαρτίν στα «κόκκινα» ύστερα από έξοχη αντεπίθεση και ασίστ του Ποντένσε, ενώ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 70΄ ένα σουτ του Ποντένσε, που ήταν πολύ καλός στο β΄ ημίχρονο, έφυγε λίγο άουτ. Ο «Δικέφαλος» απείλησε στο 77΄ με τον Μπάμπα και στο επόμενο λεπτό με τον Κουλιεράκη σε εκτέλεση κόρνερ, για να μειώσουν τελικά οι φιλοξενούμενοι στο 90΄+2 με τον Μάρκος Αντόνιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (90΄+4 Βέσο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78΄ Έσε), Ιμπόρα, Μαρτίνς (78΄ Μασούρας), Όρτα (85΄ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ναβάρο (85΄ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (78΄ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (74΄ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59΄ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79΄ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας (59΄ Σαμάτα).

To άρθρο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Ζωντανοί στη μάχη του τίτλου οι Πειραιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button