Οικονομία

Πρώτα θα πέσουν οι τιμές στα βενζινάδικα και μετά στα ράφια – Galaksias Portal News

Πρώτα πέσουν οι τιμές στα βενζινάδικα και μετά στα ράφια των καταστημάτων, δήλωσε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (25.11.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφορικά με τις αυξήσεις λόγω του κόστους της ενέργειας

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εκτιμά ότι δεν θα μάθουμε να ζούμε με τις τιμές του φυσικού αερίου όπως είναι τώρα και εξηγώντας ότι οι τιμές της ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα πηγαίνουν σαν σε λούνα παρκ «πάνω-κάτω»,  και μεσοπρόθεσμα θα πέφτουν γιατί -όπως είπε – οι ανανεώσιμες έχουν χαμηλότερες τιμές και χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι από το 2020 μέχρι το 2021 είχαμε αποπληθωρισμό και πρόσθεσε πως οι τιμές σήμερα επανήλθαν σαν σύνολο στα επίπεδα του 2019. Παράλληλα, εκτίμησε ότι το 2022 δεν θα έχουμε σοβαρή πίεση πληθωρισμού στα νοικοκυριά. «Εκεί θα κυμανθούμε στον επόμενο χρόνο με μικρή άνοδο», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι δεν θα χρειαστούν μέτρα. Επισήμανε ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό. «Ο τουρισμός θα πάει 10,5 δις όλη τη χρονιά και είχαμε 18 δις το ’19 συν το πλήγμα της πανδημία το πρώτο εξάμηνο ισοδυναμεί μαζί με την πολύ πορεία επενδύσεων με μια επάνοδο στο ’19 συν πάνω 1,5% το 2022», είπε.

Στο ενδεχόμενο ενός lockdown, απάντησε: «Η ελληνική οικονομία έχει χρέος στην Ευρώπη, σωστά αναδιαρθωμένο αλλά μεγάλο, έχει πάρα πολλά μέτρα τα οποία λάβαμε και η πολιτική της κυβέρνησης είναι ως το βαθμό που ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο ιδίως μετά την τρίτη δόση, είναι χωρίς λογική αυτούς που είναι προστατευμένοι να τους κλείσουμε μέσα, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην οικονομία».

To άρθρο Θεόδωρος Σκυλακάκης: Πρώτα θα πέσουν οι τιμές στα βενζινάδικα και μετά στα ράφια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button