Τεχνολογία

Στο Κίεβο ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Κρις Κρίστι

Ο Κρις Κρίστι, ο πρώην κυβερνήτης και υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις εκλογές του 2024, συναντήθηκε την Παρασκευή στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο εξέφρασε την ακλόνητη στήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Ο Κρίστι, που κάποτε ήταν σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, τώρα διεκδικεί το χρίσμα έχοντάς τον απέναντί του και τηρώντας αντίθετη στάση στο ουκρανικό με τον πρώην πρόεδρο. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο Μάικ Πενς, ήταν ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το χρίσμα που συναντήθηκε με τον Ζελένσκι, τον Ιούνιο.

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στο προεδρικό μέγαρο αφού προηγουμένως επισκέφθηκε την Μπούτσα, την πόλη όπου η Ουκρανία λέει ότι ο ρωσικός στρατός διέπραξε ακρότητες μετά την εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022. Είδε επίσης τις καταστροφές στο Ιρπίν, κοντά στο Κίεβο.

Ο Κρίστι είπε ότι πήγε στην Ουκρανία για να δώσει στους Αμερικανούς μια εικόνα του πολέμου και των επιπτώσεών του. Τόνισε ότι θέλει να συνεχιστεί η στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, στην οποία έχουν δώσει μέχρι τώρα οπλικά συστήματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Είναι πραγματικά σημαντικό να το ακούμε αυτό από εσάς» του απάντησε ο Ζελένσκι.

Η στάση του Κρίστι στο ουκρανικό είναι αντίθετη από αυτή του Τραμπ αλλά και άλλων Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων. Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, που έρχεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, άφησε να εννοηθεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι παρά μια «εδαφική φιλονικία», αλλά στη συνέχεια πήρε πίσω τη δήλωσή του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button