Αθλητικά

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, η οποία έκλεισε με ρεσιτάλ βιολιού από τον διεθνούς δραστηριότητας βιολονίστα, κ. Ζήσιμο Σουλκούκη, πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Άλσος Αιγάλεω, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο, το πρώτο μετά από υποχρεωτικό διάλειμμα 2.5 ετών λόγω υγειονομικής κρίσης. Το πρωτάθλημα διοργάνωσε η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Ομοσπονδίας απηύθυνε η Ειδική Γραμματέας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κα. Κωνσταντινιά Σωτηριάδη και εκ μέρους του ΠΑΔΑ, ο Πρύτανης, Καθηγητής κ. Παναγιώτης Καλδής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο τελευταίος τίμησε τους αθλητές Πάνο Τριανταφύλλου, Βασίλη Ντούνη και τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη για τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς επίσης τίμησε και τους δύο Έλληνες διεθνείς διαιτητές Λεωνίδα Κούκο και Ιάσονα Αθανασιάδη.

Για τη συνεργασία τους, η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, δια χειρός της κας Σωτηριάδη και του εφόρου εθνικών ομάδων, Κ. Κωνσταντίνου Σιάχου, παρέδωσαν στον Πρύτανη τιμητική πλακέτα, ενώ εν συνεχεία ο ΠΑΔΑ τίμησε και και την ομοσπονδία.

Ακολούθησε η παρουσίαση του αθλήματος και των αθλητών και αθλητριών από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή, ενώ το πρωτάθλημα και τις τελετές απονομής μεταλλίων τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους: ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Διευθυντής του Γραφείου Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Σταύρος Τσούλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, κ. Ιωάννης Λιγνός, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Επικεφαλής της Επιτροπής Ισότητας Φύλων της IWAS Fencing, κα. Χριστίνα Μασσιάλα και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΠΑΔΑ, Καθηγήτρια κα. Ευσταθία Παπαγεωργίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο και «χάλκινος» στο Τόκιο, Πάνος Τριανταφύλλου, πρώτευσε στο ξίφος μονομαχίας και την σπάθη κατηγορίας  Β/C, ενώ ο έτερος εκπρόσωπος της ελληνικής ξιφασκίας στο Τόκιο, Βασίλης Ντούνης, πήρε τις αντίστοιχες πρωτιές στην κατηγορία Α`. Στις γυναίκες, η Ευθυμία Βλάμη, ήταν πρώτη σε τρία όπλα και συγκεκριμένα στο ξίφος ασκήσεως Α/Β, το ξίφος μονομαχίας Α καθώς και τη σπάθη Α.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αναφέρει: «Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για την άριστη συνεργασία τον Πρόεδρο του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης και Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, κ. Γιώργο Παναγιάρη, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας και Υπεύθυνη του ΠΑΔΑ για τα Άτομα με Αναπηρία, κα. Δάφνη Μπακαλίδου και την Προϊσταμένη Τμήματος Αθλητισμού του ΠΑΔΑ, κα. Ελισάβετ Λουκαΐτου καθώς επίσης και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΠΑΔΑ για την εθελοντική του συμμετοχή».

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά όπλο & κατηγορία:

Ξίφος ασκήσεως γυναικών Α/Β
1. Ευθυμία Βλάμη (Σπάρτακος)
2. Γεωργία Καλτσή (Παναθηναϊκός)

Ξίφος ασκήσεως ανδρών C
1. Αντώνιος Βούλγαρης (Ιππόκαμπος)
2. Μιχάλης Ασβεστάς (Παναθηναϊκός)

Ξίφος ασκήσεως ανδρών Α/Β
1. Στυλιανός Σουλιώτης (Παναθηναϊκός)
2. Απόστολος Δαβής (Παναθηναϊκός)

Ξίφος μονομαχίας γυναικών Β
1. Καλλιόπη Λουφάκη (Αετοί Αθήνας)
2. Γεωργία Καλτσή (Παναθηναϊκός)

Ξίφος μονομαχίας γυναικών Α
1. Ευθυμία Βλάμη (Σπάρτακος)
2. Παρθένα Σκάρου (Παναθηναϊκός)

Ξίφος μονομαχίας ανδρών Β/C
1. Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Παναθηναϊκός)
2. Δημήτρης Ατζολιδάκης (Μαρούσι)
3. Αντώνιος Βούλγαρης (Ιππόκαμπος)

Ξίφος μονομαχίας ανδρών Α
1. Βασίλειος Ντούνης (Παναθηναϊκός)
2. Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος (Σπάρτακος)
3. Ιωάννης Παπαϊωάννου (Παναθηναϊκός)

Σπάθη γυναικών Β
1. Γεωργία Καλτσή (Παναθηναϊκός)
2. Καλλιόπη Λουφάκη (Αετοί Αθήνας)

Σπάθη γυναικών Α
1. Ευθυμία Βλάμη (Σπάρτακος)
2. Παρθένα Σκάρου (Παναθηναϊκός)

Σπάθη ανδρών B/C
1. Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Παναθηναϊκός)
2. Δημήτρης Ατζολιδάκης (Μαρούσι)
3. Στυλιανός Σουλιώτης (Παναθηναϊκός)
3. Μιχάλης Ασβεστάς (Παναθηναϊκός)

Σπάθη ανδρών Α
1. Βασίλειος Ντούνης (Παναθηναϊκός)
2. Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος (Σπάρτακος)
3. Απόστολος Δαβής (Παναθηναϊκός)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button