Οικονομία

Πάνω από 11.000 ευρώ τα επιδόματα για μια νέα εργαζόμενη μητέρα του ιδιωτικού τομέα

Ακόμα και πάνω από 11.000 ευρώ μπορεί να φτάσουν συνολικά τα επιδόματα που λαμβάνει μια νέα εργαζόμενη μητέρα του ιδιωτικού τομέα και τα οποία είναι συνδεδεμένα με τη γέννηση.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου στο Ertnews, κατά την προηγούμενη τετραετία η κυβέρνηση επεξέτεινε χρονικά το επίδομα μητρότητας για τις μισθωτές μητέρες του ιδιωτικού τομέα στους 9 μήνες και τώρα επεκτείνει την παροχή και στις ελεύθερες επαγγελματίες, τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες.

Η προϋπόθεση είναι να είναι ασφαλιστικά ενήμερες. Αν τυχόν δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερες, η αντίστοιχη πλατφόρμα βγάζει ένα μήνυμα που τους λέει «παρακαλώ είτε πληρώστε είτε ρυθμίστε το χρέος σας ώστε να μπορέσετε να λάβετε το επίδομα μητρότητας».
Πρόκειται για ένα ασφαλιστικό και όχι προνοιακό επίδομα. Οι αυτοαπασχολούμενοι καταβάλουν μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ που παλαιότερα κάλυπτε μόνο τον κίνδυνο της ανεργίας. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ο δημοσιονομικός χώρος ώστε να καλυφθεί και το επίδομα μητρότητας, το οποίο και κάναμε.

Το επίδομα έχει δύο στόχους. Πρώτον να ενισχύσει την οικογένεια σε μια περίοδο στην οποία πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο η μητέρα ή κάποιος από τους γονείς να μείνει με το παιδί του και ταυτόχρονα διευκολύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας, ενθαρρύνει τις οικογένειες οι οποίες θέλουν αποκτήσουν παιδιά να το κάνουν, συμφιλιώνοντας τον εργασιακό με τον οικογενειακό βίο. Συνολικά τα επιδόματα που λαμβάνει μια νέα εργαζόμενη μητέρα του ιδιωτικού τομέα και είναι συνδεδεμένα με τη γέννηση μπορούν θα φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 11.000 ευρώ.

To άρθρο Πάνω από 11.000 ευρώ τα επιδόματα για μια νέα εργαζόμενη μητέρα του ιδιωτικού τομέα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button