Αθλητικά

Ο Ράφα Ναδάλ θα παίξει στο Laver Cup και όλα δείχνουν «Last Dance» αλά Ρότζερ Φέντερερ

Ετοιμαστείτε για νέες συγκινητικές στιγμές. Δυο χρόνια μετά το “μεγάλο” -και γεμάτο δάκρυα- “αντίο” του Ρότζερ Φέντερερ στα κορτ, μάλλον δούμε κάτι ανάλογο και για τον Ράφα Ναδάλ, στο φινάλε του Laver Cup.

Ο Ράφα Ναδάλ προσπαθεί να επιστρέψει στα κορτ για την τελευταία χρονιά της καριέρας του και -όπως έγινε γνωστό- θα είναι μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας για το Laver Cup, που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

Το 2022, το Laver Cup ήταν το τελευταίο επίσημο τουρνουά του Ρότζερ Φέντερερ και ο Ναδάλ -αν και τραυματίας- κατάφερε να παίξει στο διπλό, μαζί με τον κύριο αντίπαλο της πλούσιας σε τίτλους, καριέρας του. Και λίγο μετά, οι δύο άνδρες ξέσπασαν σε κλάματα, για το «Last Dance» του «μεγάλου» Ελβετού.

«Ο Ναδάλ θα είναι μαζί με τον Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ (Νο 3 στον κόσμο), τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 4) και τον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 5) στην ευρωπαϊκή ομάδα που θα προσπαθήσει να ανακτήσει το Laver Cup υπό τις οδηγίες του Μπιόρν Μποργκ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Ο Ναδάλ δηλώνει «πολύ χαρούμενος» που συμμετέχει για τέταρτη φορά σε αυτήν την διοργάνωση, που άρχισε από τον Φέντερερ το 2017 και φέρνει αντιμέτωπες, μια ομάδα Ευρωπαίων παικτών εναντίον μιας ομάδας Αμερικανών παικτών της οποίας αρχηγός θα είναι ο Τζον ΜακΕνρο.

«Σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, θέλω πραγματικά να εκμεταλλευθώ όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται», προσθέτει στο δελτίο Τύπου, ο Ναδάλ, κάτοχος 22 τίτλων Grand Slam, αλλά που, λόγω τραυματισμών, δεν έχει κατακτήσει κάποιο τουρνουά από τον 14ο τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός το 2022.

Στην επιστροφή του μετά από περισσότερους από τρεις μήνες απουσίας, λόγω έντονων ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, ο Ισπανός τενίστας, ο οποίος θα γιορτάσει τα 38α γενέθλιά του στις 3 Ιουνίου, ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον δεύτερο γύρο στην Βαρκελώνη, ένα τουρνουά που έχει κατακτήσει δώδεκα φορές!

To άρθρο Ο Ράφα Ναδάλ θα παίξει στο Laver Cup και όλα δείχνουν «Last Dance» αλά Ρότζερ Φέντερερ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button