Τεχνολογία

Προπαραγγελίες εξοπλισμού σύνδεσης άρχισε να δέχεται από Ελλάδα η Starlink

Όλο και πιο κοντά στην παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω δορυφόρου δείχνει να βρίσκεται η Starlink, η οποία αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα πλάνα του γνωστού επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Starlink, οι Έλληνες καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν πλέον τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να είναι από τους πρώτους που θα δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την ίδια τη Starlink, αναμένεται να γίνει στα μέσα προς τέλη του 2021.

Σε σχέση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες δορυφορικού Internet, η Starlink, αξιοποιώντας μία δική τεχνολογία που βασίζεται σε συστοιχίες μικροδορυφόρων, υπόσχεται σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες αλλά και εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης (latency). Τα πρώτα δείγματα από τις πιλοτικές δοκιμές στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά είναι ενθαρρυντικά με τους υπάρχοντες περίπου 10.000 χρήστες να κάνουν λόγο για ταχύτητες μεταξύ 100-150 Mbps όσον αφορά στη λήψη δεδομένων και μεταξύ 20-40 Mbps όσον αφορά στην αποστολή με το latency στα 31 ms (millisecond). Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες δορυφορικές υπηρεσίες προσφέρουν ταχύτητες έως 24 Mbps.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button