Περιβάλλον

Βραζιλία: Συνελήφθη άνδρας που απείλησε να σκοτώσει τον πρόεδρο Λούλα

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που είχε δηλώσει δημοσίως ότι σκόπευε να σκοτώσει τον πρόεδρο της χώρας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ενώ πραγματοποίησε έρευνα και στο σπίτι ενός δεύτερου που απείλησε τον πρόεδρο με αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και ξεχωριστές, και οι δύο αυτές υποθέσεις έγιναν στην Πολιτεία Παρά, την οποία ο Λούλα αναμένεται να επισκεφθεί από σήμερα, στο πλαίσιο μιας διεθνούς συνόδου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα για την προστασία του δάσους του Αμαζονίου.

Στην πόλη Σανταρέμ η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που την περασμένη Τετάρτη είπε μέσα σε ένα μπαρ ότι σκόπευε «να πυροβολήσει τον πρόεδρο στο στομάχι» και ρώτησε τους θαμώνες αν ήξεραν που θα διέμενε ο Λούλα κατά την παραμονή του στην Πολιτεία. Ο ίδιος άνδρας, που είναι αγρότης, υπερηφανεύτηκε ότι συμμετείχε, στις 8 Ιανουαρίου στην Μπραζίλια, στην επίθεση στο προεδρικό μέγαρο, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο από υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Στο Μπελέμ, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι ενός άνδρα που φέρεται ότι είχε αναρτήσει «απειλητικές εικόνες επίθεσης στον πρόεδρο». Ο ύποπτος είναι φύλακας ασφαλείας και είχε στην κατοχή του ένα όπλο.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι σε συναγερμό στη Βραζιλία, λόγω της ακραίας πόλωσης μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο Λούλα. Ο Μπολσονάρου είχε δεχτεί επίθεση από έναν άνδρα που τον μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2018. Ο δράστης κρίθηκε τελικά μη ικανός να παραστεί σε δίκη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button