Οικονομία

ΑΔΜΗΕ: Αλλαγή σύνθεσης κοινοπραξίας στη 2η φάση του διαγωνισμού για το 20% της Αριάδνη Interconnection

Εγκρίθηκε η συμμετοχή της κοινοπραξίας Meridiam Europe IV A SAS και ΦΑΕΘΩΝ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΑΔΜΗΕ για την διάθεση ποσοστού 20% της εταιρείας ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΑΔΜΗΕ: «Γνωστοποιήθηκε στον ΑΔΜΗΕ η έξοδος της Macquarie Super Core Infrastructure Fund SCSp από την κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε με την ΦΑΕΘΩΝ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και η αντικατάστασή της από την εταιρεία Meridiam Europe IV A SAS, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της εταιρείας ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ».

Ο ΑΔΜΗΕ, αφού προχώρησε στην αξιολόγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών και του σχετικού υποστηρικτικού υλικού που υποβλήθηκε από την εταιρεία, βάσει των οριζομένων από το πλαίσιο του διαγωνισμού, ενέκρινε τη συμμετοχή της κοινοπραξίας Meridiam Europe IV A SAS και ΦΑΕΘΩΝ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών στη 2η φάση του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως η υποβολή των οικονομικών προσφορών των σχημάτων, έχει παραταθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Στους υποψήφιους δίνεται πρόσβαση στο Virtual Data Room (VDR) που έχει δημιουργηθεί σχετικά και περιλαμβάνει τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, καθώς και το υλικό εκείνο που κρίνεται αναγκαίο για τη διαμόρφωση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών των υποψηφίων.

Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των προσφορών, θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης από πλευράς ΑΔΜΗΕ.

Η «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ» είναι 100% θυγατρική του ΑΔΜΗΕ και αποτελεί τον φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα (Αττική) με ικανότητα μεταφοράς 1 GW, τεχνολογίας συνεχούς ρεύματος (DC), αποτελεί το μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το 2025 και με την ολοκλήρωσή του, σε συνδυασμό με τη μικρή διασύνδεση Πελοποννήσου – Κρήτης που λειτουργεί αδιαλείπτως από το καλοκαίρι του 2021, αίρεται η ενεργειακή απομόνωση του νησιού και εξασφαλίζεται η ενεργειακή ασφάλειά του χωρίς τη χρήση των συμβατικών μονάδων, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής και βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την ποιότητα της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, το νησί καθίσταται πλέον ενεργειακός κόμβος σε συνδυασμό με τη μελλοντική επέκταση της διασύνδεσης προς Κύπρο και Ισραήλ, ενώ τίθενται οι βάσεις για την περαιτέρω «πράσινη» ανάπτυξή του με τη δημιουργία ηλεκτρικού χώρου της τάξης των 2,5 GW για την εγκατάσταση χερσαίων και υπεράκτιων έργων ΑΠΕ.»

To άρθρο ΑΔΜΗΕ: Αλλαγή σύνθεσης κοινοπραξίας στη 2η φάση του διαγωνισμού για το 20% της Αριάδνη Interconnection δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button