Πολιτική

Πολλά, επαρκή και αποτελεσματικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2022 στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ήταν πολλά, επαρκή, και αποτελεσματικά, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Χάρη Καστανίδη, ότι 15 χώρες της ΕΕ κάλυψαν τις απώλειες λόγω πανδημίας εντός του 2021, ενώ η Ελλάδα κάλυψε το 69% αυτών, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών του μεσογειακού νότου, μπροστά από Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Μάλτα και Ιταλία.

Σημείωσε μάλιστα, ότι εμείς δώσαμε έμφαση και αλλού, δηλαδή δώσαμε πόρους στη απασχόληση και διατήρηση θέσεων απασχόλησης, ενώ κατέθεσε πίνακα ότι τα μέτρα που δώσαμε πιάσανε τόπο και είχαμε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της ανεργίας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κ. Καστανίδης παρατήρησε επίσης, ότι θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση για το θέμα της ανεργίας με βάση και τα στοιχεία του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2021.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button