lifestyle

«Δεν έμαθες από το λάθος της αδερφής σου;»: Η Μπαρ Ραφαέλι επιτίθεται στην Μπέλα Χαντίντ για fake news για τη Γάζα

Το ισραηλινό μοντέλο Μπαρ Ραφαέλι επιτέθηκε στη Μπέλα Χαντίντ για fake ανάρτηση σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ. 

Το διάσημο μοντέλο από το Ισραήλ Μπαρ Ραφαέλι κατηγόρησε το επίσης μοντέλο Μπέλα Χαντίντ ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα. 

Ειδικότερα, η 27χρονη Χαντίντ ανάρτησε πρόσφατα, μια σειρά φωτογραφιών με παιδιά, γράφοντας στη λεζάντα: «Η Γάζα στο μυαλό μου -μια αναφορά στη συνεχιζόμενη κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος που δέχεται επί του παρόντος επιθέσεις από το Ισραήλ».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, τα στιγμιότυπα ήταν από τον καταυλισμό προσφύγων Yarmouk στη Συρία και προέρχονται από ένα ντοκιμαντέρ του 2021 που σκηνοθέτησε ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Η Ραφαέλι αναδημοσίευσε την ανάρτησή της, προσθέτοντας μια μεγάλη κόκκινη σφραγίδα σε εικονίδιο που γράφει «fake news».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella 🦋 (@bellahadid)

Οι χρήστες των social media, έσπευσαν να επισημάνουν με τη σειρά τους πως η εικόνα ήταν από τη Συρία, με το Instagram να προσθέτει μια σημείωση στην οποία ανέφερε πως από την ανάρτηση λείπει σημαντικό πλαίσιο και θα μπορούσε να παραπλανήσει τον κόσμο.

Η σημείωση παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα που εξηγεί ότι οι εικόνες είναι από έναν καταυλισμό προσφύγων στη Συρία και δείχνουν τα θύματα του καθεστώτος του Άσαντ, όχι του Ισραήλ.

Απευθυνόμενο στην Μπέλα Χαντίντ, το μοντέλο έγραψε: «Πάλι Μπέλα Χαντίντ; Αλήθεια; Δεν έμαθες μετά το λάθος της Τζίτζι Χαντίντ να διασταυρώνεις τα γεγονότα πρώτα;».

Η γκάφα της Τζίτζι Χαντίντ

Η Τζίτζι Χαντίντ είχε ισχυριστεί σε δική της ανάρτηση ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κρατάει παιδιά ως αιχμάλωτους πολέμου.

Η ανάρτηση της Τζίτζι κατηγορούσε το Ισραήλ για «απαγωγές, βιασμούς, εξευτελισμούς, βασανιστήρια, δολοφονίες Παλαιστινίων», και μετά την κατακραυγή, έσπευσε να ζητήσει συγνώμη για το «λάθος» της, το οποίο, όπως είπε, ήταν απρόσεκτο.

«Το να παίρνεις αθώους ανθρώπους ως ομήρους δεν είναι ok» έγραψε τότε η Τζίτζι Χαντίντ και πρόσθεσε: «Το να πληγώνεις κάποιος επειδή είναι Εβραίος δεν είναι οκ».

Εκείνη την εποχή, η Μπαρ Ραφαέλι «επιτέθηκε» και στην Τζίτζι Χαντίντ.

Μοιράστηκε ένα βίντεο με έναν εκπρόσωπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων να μιλάει για το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση με τη Χαμάς.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά για να θυμώσει κανείς, αλλά νομίζω ότι η οργή του κόσμου πρέπει να στραφεί στη Χαμάς (για την επίθεσή της στο Ισραήλ)», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο βίντεο που μοιράστηκε τότε το μοντέλο. «Επειδή το Ισραήλ δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο. Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο».

«Ο πόλεμός μας είναι εναντίον της Χαμάς», συνέχισε ο εκπρόσωπος. «Δεν είναι εναντίον των Παλαιστινίων».

Το βίντεο τελειώνει με τον εκπρόσωπο να παροτρύνει τον κόσμο να κάνει την έρευνά του και «να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

«Νομίζω ότι σε σένα μιλάει», έγραψε τότε η Μπαρ Ραφαέλι μαζί με το βίντεο, κάνοντας tag την Τζίτζι Χαντίντ.

To άρθρο «Δεν έμαθες από το λάθος της αδερφής σου;»: Η Μπαρ Ραφαέλι επιτίθεται στην Μπέλα Χαντίντ για fake news για τη Γάζα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button