Ομορφιά

Ποιες είναι οι νέες τάσεις για το μέλλον της αισθητικής ιατρικής

Η έρευνα “The Future of Aesthetics” συνδράμει τους ιατρούς και τον κλάδο της αισθητικής ιατρικής να κατανοήσουν και να προετοιμαστούν για το μέλλον, εκπληρώνοντας τις σύγχρονες ανάγκες των θεραπευομένων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

“The Future of Aesthetics” είναι η παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η Allergan Aesthetics, μία εταιρεία της AbbVie, αποκαλύπτοντας τις νέες τάσεις στη σύγχρονη αισθητική ιατρική, για την επόμενη πενταετία. Μέσω των ευρημάτων της έρευνας, η Allergan Aesthetics προετοιμάζει τους επαγγελματίες υγείας ώστε να εκπληρώσουν τις προσδοκίες και τις πιο επίκαιρες ανάγκες των θεραπευομένων, έγκαιρα, καθώς και να τους εκπαιδεύσουν και να επικοινωνήσουν μαζί τους πιο αποτελεσματικά. Παράλληλα, η Allergan Aesthetics προετοιμάζει τη βιομηχανία για τις επερχόμενες εξελίξεις στην αισθητική ιατρική.

Η έκθεση βασίζεται σε ενδελεχή έρευνα και ανάλυση παγκόσμιων δεδομένων από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρευνες αγοράς, ακαδημαϊκές μελέτες, αποκλειστικές συνεντεύξεις με 15 κορυφαίους επαγγελματίες αισθητικής ιατρικής1†, από 13 χώρες1‡ καθώς και αποκλειστική έρευνα της Allergan Aesthetics στις συμπεριφορές χιλιάδων θεραπευομένων1, σε όλον τον κόσμο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομορφιάς, 9 Σεπτεμβρίου 2022, η Allergan Aesthetics παρουσιάζει και στην Ελλάδα, στα digital κανάλια της Allergan Aesthetics Greece, Juvéderm Greece, CoolSculpting Greece, τα τέσσερα κύρια πεδία, τα οποία όπως προκύπτει από την έρευνα επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των υποψηφίων θεραπευομένων για τις αισθητικές θεραπείες.

Ενδυνάμωση της ομορφιάς, Ευκολία πρόσβασης σε αισθητικές θεραπείες, Απενοχοποίηση των αισθητικών θεραπειών και επιθυμία για Επιστροφή στη Φύση1. Αυτά τα πεδία διαμορφώνουν και τις 10 νέες τάσεις που καθορίζουν την αισθητική ιατρική του μέλλοντος και αποτελούν το κλειδί για την ανάπτυξη νέων ευκαιριών στον κλάδο αυτό:

1. Διακριτή Οντότητα: Ανεξαρτήτως εθνικότητας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν, πλέον, αισθητικές θεραπείες. Είναι θεμελιώδες να ταυτιστούν και να εκπροσωπούνται στις κλινικές δοκιμές και στις θεραπείες που προσφέρουν οι εξειδικευμένοι ιατροί, στα ιατρεία τους.

2. Σύγχρονη Αρρενωπότητα: Τα στερεότυπα γύρω από τα φύλα και την ομορφιά ‘απελευθερώνονται’, και οι παραδοσιακές αντιλήψεις περί ανδρισμού είναι υπό αναθεώρηση. Ο σύγχρονος άνδρας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή κοινωνικής θέσης, νιώθει οικεία με τη φροντίδα του σώματος και την εμφάνισή του. Επιπλέον, οι άνδρες, για τα επόμενα χρόνια αποτελούν μία αναπτυσσόμενη αγορά για τις αισθητικές θεραπείες.

3. Συμπεριληπτική Ομορφιά: Η ομορφιά απορρίπτει το χάσμα των φύλων και απευθύνεται με μια φωνή σε όλες και όλους. Η υιοθέτηση μίας προσέγγισης πέρα από το φύλο δεν αποσκοπεί στην κατάργησή τους, αλλά υμνεί όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και τις εκφάνσεις τους, δημιουργώντας ζωτικό χώρο για όλες και όλους.

4. Εφήμερη Έκφραση: Η ομορφιά δεν έχει, πλέον, αυστηρά όρια. Η δημιουργικότητα έρχεται στο προσκήνιο και χάρη σε αυτό αυξάνεται η ζήτηση για ελάχιστα επεμβατικές ή εφήμερες θεραπείες.

5. Καθηλωτική Εμπειρία: Οι ιατροί για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός πιο ενημερωμένου και εκλεπτυσμένου κοινού, αναπτύσσουν ολιστικές υπηρεσίες και αναβαθμισμένο περιβάλλον στα ιατρεία τους ώστε να προσφέρουν μοναδικές και υψηλής ποιότητας εμπειρίες στους θεραπευομένους.

6. Σώμα – Νέο πεδίο καινοτομίας: Ενώ οι αισθητικές θεραπείες προσώπου κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια, οι ιατροί, παγκοσμίως, αναδεικνύουν το σώμα ως το νέο πεδίο ανάπτυξης και καινοτομίας, ανοίγοντας, σταδιακά, μια τεράστια αγορά.

7. Αισθητική – Ηθική: Η αισθητική ιατρική διέπεται από κανόνες που αποσκοπούν σε ασφαλείς θεραπείες. Οι επαγγελματίες υγείας είναι αυτοί που πρέπει να θέτουν υψηλά πρότυπα για τις θεραπείες, αναβαθμίζοντας τον ίδιο τον κλάδο της αισθητικής ιατρικής. Απ’ την πλευρά της η βιομηχανία οφείλει να διασφαλίσει ότι οι θεραπευόμενοι λαμβάνουν εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλής ποιότητας, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες σε αυτούς, ώστε να μπορούν να επιλέγουν πιο ασφαλείς και τεκμηριωμένες θεραπείες.

8. Ψηφιακός Φακός: Η διαστρεβλωμένη αντίληψη της εικόνας μας, μέσα από την οθόνη προϋπήρχε της πανδημίας της COVID-19. Με την αύξηση της τηλεργασίας και της διαδικτυακής κοινωνικοποίησης, η ψηφιακή μας εικόνα αναδείχθηκε περαιτέρω. Σε συνδυασμό με τη συστηματική χρήση φίλτρων για τη βελτίωση των φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ψηφιακή επικοινωνία αλλάζει την αντίληψη των ανθρώπων για τον εαυτό τους και αλληλεπιδρά καταλυτικά με την αισθητική ιατρική.

9. Ομορφιά & Metaverse: Οι μελλοντικές γενιές θα αποτελούνται από εικονικούς πολίτες οι οποίοι θα περιηγούνται απρόσκοπτα στο φυσικό και στο ψηφιακό περιβάλλον. Αυτό θα επηρεάσει και την αισθητική ιατρική στην εκπαίδευση και στη συμβουλευτική των θεραπευομένων, καθώς και στις καταναλωτικές τους συμπεριφορές. Είναι πιθανό να δούμε πειραματισμούς σε παιχνίδια και στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα.

10. Το τέλος της γήρανσης: Οι θεραπευόμενοι ξεκινούν σε νεότερη ηλικία τις αισθητικές θεραπείες για να καθυστερήσουν τα σημάδια γήρανσης, ενώ η επιστήμη της αναγεννητικής ιατρικής αναπτύσσεται όλο και περισσότερο.

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την αισθητική ιατρική και τις αισθητικές θεραπείες παρουσιάζει συνεχώς αύξηση, με χαρακτηριστική την περίοδο 2017 – 20202,3,4,5 όπου ο αριθμός των μη χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν, παγκοσμίως, αυξήθηκε σχεδόν κατά δύο εκατομμύρια. Αυτή η αύξηση προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι το 20256 με 23 εκατ. θεραπείες με fillers προσώπου και 14.6 εκατ. επεμβάσεις σώματος. Παράλληλα, παρατηρείται, παγκοσμίως, αύξηση σε νεότερους σε ηλικία θεραπευομένους, σε άνδρες θεραπευομένους1 και από διαφορετικό εύρος εθνοτήτων που επισκέπτονται τους ιατρούς για αισθητικές θεραπείες.

Η Carrie Strom, Senior Vice President AbbVie και President, Global Allergan Aesthetics, σημείωσε: «Η βιομηχανία της αισθητικής ιατρικής είναι μια δυναμική αγορά, η οποία μεγαλώνει συνεχώς. Είναι επιβεβλημένο να προσαρμοζόμαστε και να εξελισσόμαστε ανάλογα με την αλλαγή των συνηθειών και τις μεταβαλλόμενες πολιτισμικές νόρμες. Η έκθεση της Allergan Aesthetics για τις νέες τάσεις – ‘The Future of Aesthetics’ – βασίζεται σε ευρήματα που παρουσιάστηκαν το 2019 στην έκθεση ‘Allergan 360 Aesthetics Report™, σχετικά με τις νέες αντιλήψεις για την ομορφιά και τις διαφορετικές προτεραιότητες, παγκοσμίως7. Στην Allergan Aesthetics αναγνωρίσαμε έγκαιρα τη ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος για την αισθητική ιατρική και δεσμευόμαστε ως ηγέτες στον κλάδο μας, να συνεχίσουμε να προωθούμε την έρευνα και την καινοτομία. Γνωρίζοντας πώς μεταβάλλονται οι προτιμήσεις, οι τάσεις και οι συμπεριφορές των δυνάμει θεραπευομένων εργαζόμαστε ώστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους ιατρούς για να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των θεραπευομένων τους και να βοηθήσουμε στην επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων υψηλής αισθητικής».

Μία από τις πιο επιδραστικές Πλαστικούς Χειρουργούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία συμμετείχε στην έρευνα, η Δρ. Jonquille Chantrey σημείωσε ότι: «Έρχεται μια νέα φωτεινή εποχή για την αισθητική ιατρική. Οι πολιτισμικές και οι καταναλωτικές τάσεις συγκρούονται για να δημιουργήσουν συνθήκες εκθετικής ανάπτυξης. Πρωταρχικός στόχος των επαγγελματιών υγείας στην αισθητική ιατρική, αλλά και δικός μου, είναι να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση των θεραπευομένων στο δικό τους ταξίδι στον κόσμο των αισθητικών θεραπειών. Η καλύτερη κατανόηση των νέων τάσεων μάς βοηθά να προσδιορίσουμε πώς να συνδεθούμε και να φροντίσουμε κάθε μελλοντικό θεραπευόμενό μας, προσφέροντας μία πιο εξατομικευμένη προσέγγιση».

Footnotes:

† Chytra Anand, Cosmetic Dermatologist, India; Jonquille Chantrey, Aesthetic Surgeon, United Kingdom, Ligia Colucci, Dermatologist, Brazil; Dmitry Durdyklychev, Dermatologist, Russia; Tijion Esho, Cosmetic Doctor, United Kingdom; Nobutaka Furuyama, Plastic and Cosmetic Surgeon, Japan; Lana Kashlan, Consultant Dermatologist, US/UAE; Steven Liew, Specialist Plastic Surgeon, Australia; José R. Montes, MD and Oculopalstic Surgeon, Puerto Rico/USA; Roni Munk, Medical and Cosmetic Dermatologist, Canada; Kyung-Ho Park, MD and Dermatologist, South Korea; Chantal Sciuto, Dermatologist, Italy; Rashmi Shetty, Dermatologist, India; Danru Wang, Professor of Cosmetic Surgery, China; Gong Wei, Editor-in-Chief of Medical Aesthetics Observer, China

‡ Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο

References:

Allergan Aesthetics. The Future of Aesthetics global trends report. March 2022 ALL-AGNA-220005
2 ISAPS international survey 2017. Available at ISAPS_2017_International_Study_Cosmetic_Procedures_NEW.pdf. Accessed March 2022.
3 ISAPS international survey 2018. Available at: ISAPS-Global Survey Results 2018.indd. Accessed March 2022.
4 ISAPS International survey 2019. Available at: Global Survey_2019_Stand_2020.indd (isaps.org). Accessed March 2022.
5 ISAPS international survey 2020. Available at: ISAPS-Global-Survey_2020.pdf. Accessed March 2022.
6 Medical Insight. The Global Aesthetic Market Study: XIX. November 2021
7 Allergan 360 Aesthetics Report. 2019. RES-214052

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button