Οικονομία

Πληθωρισμός σε ύψος ρεκόρ ανακοινώνεται σήμερα – Galaksias Portal News

Μια δεκαετία πίσω μάς πηγαίνει ο πληθωρισμός, που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, καθώς πληροφορίες της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρουν ότι θα κινηθεί γύρω στο 4,5%, που είναι ρεκόρ ενδεκαετίας. Την τελευταία φορά που ο πληθωρισμός είχε υπερβεί το 4% ήταν τον Μάρτιο του 2011, όταν είχε φτάσει στο 4,5%. Από τότε και μετά ο πληθωρισμός ουδέποτε ξεπέρασε σε ετήσια βάση το 4%.

Ο πληθωρισμός αυτός είναι η απόδειξη για το πόσο δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και αντανακλά τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό ρεύμα, τις μεταφορές και τις πρώτες ύλες, που επιβαρύνουν βασικά καταναλωτικά είδη και υπηρεσίες.

Η άνοδος του πληθωρισμού τον Νοέμβριο, κυρίως λόγω των ανατιμήσεων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, δεν ανακόπηκε τον Δεκέμβριο και έτσι στο λεγόμενο τραπέζι των εορτών θα δούμε συνολικά τιμές που επιβαρύνονται από τις πιέσεις του διμήνου Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή έχει υποχρεώσει το οικονομικό επιτελείο να κάνει προγραμματισμό με βάση το σενάριο για σταθεροποίηση των τιμών, έστω και σε υψηλά επίπεδα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 και όχι στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button