ΕπικαιρότηταΚυπριακά Νέα

ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ – Galaksias.com

Σημαντικά προβλήματα κοινωνικής παροχής αλλά και συνοχής, παραμένουν δυστυχώς στάσιμα και ανεπίλυτα, δημιουργώντας για πολλοστή φορά κοινωνική αναστάτωση.

Η αναλγησία στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων εξόφθαλμα φανερώνει ότι το μονοκομματικό μοντέλο ηγεσίας έχει χρεοκοπήσει και αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών.

Η αναβολή συμφωνίας στο θέμα της ΑΤΑ και η παραπομπή της ευθύνης στη νέα διακυβέρνηση του τόπου είναι τρανό παράδειγμα, όπως φυσικά και η ασυμφωνία στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και η διαιώνιση της συζήτησης για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αν προστεθεί στα πιο πάνω, η συνεχής αναστάτωση στην εκπαίδευση του τόπου – είτε αφορά τετράμηνα, αξιολογήσεις, διδακτέα ύλη και τόσα άλλα ανοικτά μέτωπα – τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η χώρα μας υστερεί στους βασικότερους πυλώνες κοινωνικών παροχών, με μεγάλες προκλήσεις να έπονται για τη νέα διακυβέρνηση του τόπου.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, βλέπουμε να διαμορφώνεται η ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής, που θα αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα αυτά τα προβλήματα στην εσωτερική διακυβέρνηση του τόπου. Οι πολύπλευρες και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις είναι σήμερα πιο αναγκαίες παρά ποτέ, αφού χρειάζεται να γίνουν βήματα συμβιβασμού και σύνθεσης απόψεων και προτάσεων για να καταφέρουμε να υπερπηδήσουμε τα ψηλά εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας.

Ένα τέτοιο εγχείρημα, που προτείναμε από την αρχή του προεκλογικού, μπορεί με επιτυχία να υπηρετήσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Οδεύοντας προς τη μέρα των εκλογών, καλούμε τους πολίτες να συστρατευθουν με την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη και να απαιτήσουν, δια μέσω της ψήφου τους, τις αναγκαίες αλλαγές για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου.       

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button