Επιστήμη

QJMOTOR CTR 125 L/C 4V ABS Πρακτικό και πλούσια εξοπλισμένο

Το CTR 125 μπορεί να χαρακτηριστεί μικρό μόνο σε ό,τι αφορά τον κυβισμό του, καθώς όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, όπως για παράδειγμα οι επιδόσεις και οι δυνατότητες του υγρόψυκτου τετραβάλβιδου κινητήρα και το δικάναλο σύστημα ABS που διαθέτει, μαρτυρούν μια “μεγάλη” προσωπικότητα!

Αξιοπιστία και οικονομία

Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος, κινητήρας του CTR, αποδίδει 15 ίππους στις 8.750 στροφές και 12Nm ροπής στις 8.750 στροφές αντίστοιχα. Παρά τα 125 κυβικά εκατοστά, ο κινητήρας της QJMOTOR διαθέτει ένα γενναιόδωρο “τράβηγμα” που αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για τον αναβάτη του κάτω από όλες τις συνθήκες. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι πέρα από τις δυνατότητές του, ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ένας από τους πιο οικονομικούς από πλευράς κατανάλωσης στην κατηγορία του, χάρη στην τεχνολογία του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού της Bosch. Με μόλις 2,2 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό  με τα 6,4 λίτρα χωρητικότητας του ρεζερβουάρ, το CTR 125 μπορεί να φτάσει τα 290 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η αυτόματη CVT μετάδοση φροντίζει ώστε η κατανομή της δύναμης και της ροπής να γίνεται προοδευτικά και γραμμικά, ενώ η τροφοδοσία γίνεται, όπως αναφέρεται και παραπάνω, από ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψεκασμού της Bosch, προσθέτοντας ένα ακόμη ποιοτικό και επώνυμο λιθαράκι στη συνολική κατασκευή.

  

Κομψότητα και πρακτικότητα σε ένα!

Πέρα από την εμφανώς υψηλή ποιότητα κατασκευής, το CTR 125 διαθέτει και έναν εργονομικά μελετημένο σχεδιασμό, που λειτουργεί τόσο υπέρ της άνεσης όσο και της χρηστικότητας. Το φαρδύ και

επίπεδο πάτωμα προσθέτει σημαντικές δυνατότητες μεταφοράς στο μικρό scooter, ενώ δημιουργεί και ικανοποιητικό χώρο που θα βολέψει ακόμη και τους ψηλότερους αναβάτες. Οι τροχοί των 14” (εμπρός – πίσω) αποτελούν τη χρυσή τομή από πλευράς ευελιξίας και σταθερότητας, δημιουργώντας κι έναν αρκετά μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα. Το ψυγείο είναι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά, συμβάλλοντας έτσι στη συγκέντρωση των μαζών χαμηλά, με την κατανομή των 130 κιλών (γεμάτο) να διατηρεί την ουδέτερη συμπεριφορά του μικρού scooter. Η μονοκόμματη σέλα διαθέτει άφθονο χώρο για αναβάτη και συνεπιβάτη, με μικρή απόσταση από το έδαφος που βοηθά και αναβάτες χαμηλότερου αναστήματος. Ο συνεπιβάτης τοποθετείται λίγο πιο ψηλά, ενώ τα σταθερά μαρσπιέ βάζουν τα πόδια του σε φυσιολογικές γωνίες, χωρίς να ενοχλούν τα πόδια του αναβάτη όταν πατά στο έδαφος. Πίσω από την ποδιά υπάρχει ένας έξυπνα αναδιπλούμενος γάντζος για την ανάρτηση χειραποσκευών, ενώ η σχάρα (που παίζει και το ρόλο χειρολαβών για τον συνεπιβάτη) προσθέτει επιπλέον πόντους στην χρηστική προσωπικότητα του CTR 125.

Μηδενικοί συμβιβασμοί

Μπορεί το CTR 125 να ανήκει στη μικρή κατηγορία κυβικών, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται “εκπτώσεις” στην κατασκευή και την επιλογή των περιφερειακών από το εργοστάσιο. To ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 33mm που δίνει διαδρομή 90mm και δύο αμορτισέρ που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου. Το πακέτο των φρένων αποτελείται από δύο δισκόφρενα, με διάμετρο 240mm και δαγκάνα δύο εμβόλων μπροστά και πίσω με διάμετρο 225mm και δαγκάνα ενός εμβόλου. Το CTR125 είναι μάλιστα από τα λίγα scooter της κατηγορίας που διαθέτουν και δικάναλο σύστημα ABS. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ ο κεντρικός διακόπτης διαθέτει μαγνητικό κάλυμμα με αντικλεπτική προστασία.

Η τιμή του CTR 125  έχει καθοριστεί στα 2.495€ και διατίθεται μέσω του δικτύου QJMOTOR της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: https://qjmotor.gr/model/ctr-125-l-c/

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

CTR 125 4V

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
ΨΥΞΗ Υγρόψυκτος
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ / ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1 / 4
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI Bosch
ΕΚΚΙΝΗΣΗ Μίζα
ΙΣΧΥΣ 15 ps /8750rpm
ΡΟΠΗ 12Nm /8250rpm
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 2,2 L / 100 km (WMTC3)
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 6,4 L
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 1970 x 750 x 1100
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1340mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 140mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 770mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 130kg
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ Δίσκος 240 mm και ABS
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 225mm και ABS
ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Τηλεσκοπικό
Πιρούνι33mm – 90mm
ΟΠ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ

Δύο αμορτισέρ

30mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 110/80-14
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 120/70-14

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button