Περιβάλλον

Σπάνιο θέαμα: 4 όρκες κολυμπάνε μαζί στα νερά της Μασαχουσέτης – Βίντεο

Η τελευταία θέαση όρκας στα νερά της Μασαχουσέτης ήταν τον Μάιο του 2022.

Οι ερευνητές του New England Aquarium εντόπισαν κάτι ασυνήθιστο το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια μιας εναέριας έρευνας – μια ομάδα από 4 όρκες που κολυμπούσαν μόλις 40 μίλια νότια του Nantucket της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN οι όρκες, εμφανίζονται συχνότερα σε περιοχές που περιβάλλουν την άκρη του πάγου της Αρκτικής και της Καραϊβικής, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας. Η τελευταία θέαση όρκας στα νερά της Μασαχουσέτης ήταν τον Μάιο του 2022.

Η Katherine McKenna, βοηθός ερευνητής στο Ενυδρείο της Νέας Αγγλίας στη Βοστώνη, ήταν η πρώτη που παρατήρησε την ομάδα.

«Αρχικά μπορούσα να δω μόνο δύο πιτσιλιές μπροστά από το αεροπλάνο», είπε η McKenna σε δελτίο τύπου. «Καθώς κάναμε κύκλους στην περιοχή, δύο φάλαινες βγήκαν στην επιφάνεια πολύ γρήγορα για να καταλάβουμε τι ακριβώς ήταν. Στην συνέχεια, είχαμε μια καλή εικόνα και μπορούσαμε να δούμε τον ενδεικτικό χρωματισμό πριν τα μεγάλα ραχιαία πτερύγια ξεπροβάλλουν στην επιφάνεια.»

Οι επιστήμονες στο ενυδρείο χρησιμοποιούν τακτικές έρευνες με αεροσκάφη για να παρακολουθούν τις αλλαγές στους πληθυσμούς των θαλάσσιων ζώων και να αναζητούν τάσεις.

Η Orla O’Brien, συνεργάτης ερευνητής που ηγείται της ομάδας εναέριας έρευνας για το ενυδρίο Anderson Cabot Center for Ocean Life, σημείωσε στην ανακοίνωση ότι η παρατήρηση της ομάδας ήταν «ιδιαίτερη» επειδή ο πληθυσμός της όρκας στα νερά του δυτικού Βόρειου Ατλαντικού είναι πολύ μικρός. . Κατά τη διάρκεια της έρευνας της Κυριακής, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι η ομάδα που είδαν περιελάμβανε έναν ενήλικο αρσενικό,ενήλικο θυληκό και δύο νεαρά.

Μια άλλη άτυπη παρατήρηση όρκας – με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό από όρκες – σημειώθηκε επίσης το περασμένο Σαββατοκύριακο σε παράκτια ύδατα στην άλλη πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, στον κόλπο Monterey της Καλιφόρνια.

Μια ομάδα με περίπου 30 όρκες που εντοπίστηκαν εκεί την Κυριακή αποτελούνταν από 11 οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων έξι όρκες από τον Καναδά, σύμφωνα με τη Nancy Black, θαλάσσια βιολόγο στο Monterey Bay Whale Watch και διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού προγράμματος California Killer Whale Project.

Οι φάλαινες συγκεντρώνονται για να κοινωνικοποιηθούν και να δημιουργήσουν σχέσεις με άλλες οικογένειες για να κυνηγήσουν πιο αποτελεσματικά, είπε η Black.

«Αυτό ήταν το καλύτερο θέαμα που έχω δει στα 35 χρόνια της έρευνας μου για τις όρκες», είπε η Black στο CNN. «Απλά εξαιρετικό.»

Δεν υπήρχε σαφής εξήγηση για το γιατί υπήρξαν τόσες πολλές θεάσεις την Κυριακή, σύμφωνα με την Black, η οποία ανέφερε ότι υπήρξαν περισσότερες θεάσεις στο Monterey Bay τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button