Οικονομία

Παράταση έως 31 Μαρτίου 2022

Την παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2022, στη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» εντάσσονται οι εργαζόμενοι που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης κατά την 31η Οκτωβρίου 2021 σε επιχειρήσεις που πληρούν τα οικονομικά στοιχεία τα οποία είναι ίδια με αυτά που ίσχυαν για την περίοδο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, για τη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής πάνω από 150 εκατ. ευρώ, ενώ το Νοέμβριο ήταν ενταγμένοι στο μηχανισμό περί τους 30.000 εργαζομένους.

Ο εργοδότης μπορεί να περιορίσει το χρόνο εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, χωρίς μεταβολή της σχέσης εργασίας. Για το χρόνο που δεν εργάζεται ο εργαζόμενος, ο κρατικός προϋπολογισμός ενισχύει τον ίδιο, καλύπτοντας το 60% της αμοιβής (μέχρι ενός συγκεκριμένου ύψους) που αντιστοιχεί στο διάστημα αυτό. Για όσο διάστημα ο εργαζόμενος είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Κωστής Χατζηδάκης έχει αποδειχθεί συστηματικά εξαιρετικά ασυνεπής σε σχέση με τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους εργαζόμενους, καθώς η καταβολή της κρατικής συμμετοχής καθυστερεί σημαντικά σχεδόν κάθε μήνα. Με πρόσχημα τη διασταύρωση των στοιχείων, το Υπουργείο πληρώνει με 20-25 ημέρες καθυστέρηση τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενώ ακόμα δεν έχει καταφέρει να εκκαθαρίσει τα στοιχεία ώστε να πληρώσει το μερίδιο του επιδόματος θερινής αδείας !

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button