Οικονομία

ΕΛΓΑ: Δύο μήνες νωρίτερα οι αποζημιώσεις για ζημίες από την κακοκαιρία Daniel

Την εξόφληση των πορισμάτων για τις ζημιές από την κακοκαιρία Daniel στην Πελοπόννησο, αποφάσισε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

Μετά την απόφαση του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από το ακραίο καιρικό φαινόμενο Daniel, ύψους 38,5 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα (23.4.2024) ώρα 12:00 μ.μ. και αφορούν 6.412 δικαιούχους στις Π.Ε. της Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας.

Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων καταβάλλεται στην Π.Ε. Κορινθίας, ύψους 33,7 εκ. ευρώ, λόγω του βαρύτατου πλήγματος, το οποίο υπέστησαν οι αμπελοκαλλιέργειες, από το ακραίο καιρικό φαινόμενο Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, «η κυβέρνηση με απόλυτη συνέπεια υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους πληγέντες. Η εξόφληση των πορισμάτων, χάρη στις εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, πραγματοποιείται εγκαίρως και πάντως νωρίτερα από την δέσμευση της Κυβέρνησης να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στο σύνολό τους, για κάθε πληγείσα περιοχή, μέχρι την 30η Ιουνίου 2024.

Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας και εντατικοποιούμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες».

To άρθρο ΕΛΓΑ: Δύο μήνες νωρίτερα οι αποζημιώσεις για ζημίες από την κακοκαιρία Daniel δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button