Διεθνή Επικαιρότητα

Πανδημία και παραλλαγή Όμικρον: Θα ειναι το 2022 μία επανάληψη του 2021;

Με την υπερ-μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον σε τροχιά επικράτησης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιστήμονες αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για την εξέλιξη της πανδημίας της Covid-19 το επόμενο έτος. Ενώ μόλις λίγες εβδομάδες πριν διέβλεπαν πορεία «εξόδου» από την πανδημία εντός του 2022, οι ελπίδες αυτές δείχνουν τώρα να απομακρύνονται.

Οι επιστήμονες προέβλεπαν ότι οι χώρες θα αρχίσουν να «βγαίνουν» από την πανδημία το 2022, έπειτα από τις αναζωπυρώσεις που προκάλεσαν οι παραλλαγές Αλφα, Βήτα, Γάμμα και Δέλτα. Οι πρώτες χώρες που θα έβγαιναν από την πανδημία θα ήταν οι χώρες που θα συνδυάζουν υψηλό επίπεδο έκθεσης των πληθυσμών στον ιό μέσω της προσβολής και υψηλή προστασία του πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού.

Σε αυτές τις περιοχές, αναμενόταν ότι η Covid θα εξελισσόταν σε ενδημική νόσο, ενδεχομένως με λιγότερο σοβαρές περιοδικές ή εποχικές εκρήξεις. Τα εμβόλια, τα οποία ήταν διαθέσιμα για μεγάλο μέρος του 2021 στις πλούσιες χώρες, θα έφθαναν το επόμενο έτος στο μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button