Πολιτική

Καρέ καρέ η επίθεση και το κεφαλοκλείδωμα στον Βασίλη Γραμμένο – Απολογείται το μεσημέρι ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Λεπτό προς λεπτό παρουσιάζεται το ντροπιαστικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε στους χώρους της Βουλής με πρωταγωνιστές τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Η επίθεση μέσα στη Βουλή που οδήγησε στη σύλληψη του Κωνσταντίνου Φλώρου και την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και τη διακομιδή στο νοσοκομείο του Βασίλη Γραμμένου ξεδιπλώνεται, μέσα από πληροφορίες του newsit.gr και την καταγραφή του ενημερωτικού σημειώματος του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Γραμμένος, κατηγορείται για βιαιοπραγία σε βάρος του και τραυματισμό και για παράβαση του άρθρου 157 του ποινικού κώδικα για το αδίκημα της «προσβολής κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής, της κυβέρνησης και οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Όπως αναφέρεται, το συμβάν εκτυλίχθηκε στις 12:05 της 24ης Απριλίου, στη δυτική πύλη του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων έξωθι της αίθουσας του κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, «ανωτέρω τόπο και χρόνο, κατά τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη στην αίθουσα του Κοινοβουλίου της Βουλής των Ελλήνων ψηφοφορία για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αρχηγού του πολιτικού κόμματος “Ελληνική Λύση” κ. Βελόπουλου Κυριάκου και του ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Μπαράν Μπουχράν, ο Βουλευτής του πολιτικού κόμματος “Ελληνική Λύση” κ. Γραμμένος Βασίλειος εξήλθε προσωρινά αυτής, από τη Δυτική Πύλη του κτιρίου της Βουλής, χωρίς να έχει ψηφίσει, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα με τον ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Φλώρο Κωνσταντίνο, από τον οποίο φέρεται να είχε δεχθεί προηγουμένως απειλές εντός του Κοινοβουλίου και με σκοπό να επιστρέψει άμεσα για να συμμετάσχει στην ψηφοφορία που ήταν σε εξέλιξη.

Εκεί συνάντησε Αστυνομικό που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής Ελλήνων/Τμήμα Ασφάλειας και του ζήτησε να παρέμβει. Εκείνη τη στιγμή εξήλθε του Κοινοβουλίου και προσήλθε στο σημείο ο κ. Φλώρος Κωνσταντίνος και λογομάχησε με τον κ. Γραμμένο Βασίλειο. Ο Αστυνομικός επιχείρησε να τους ηρεμήσει και τοποθέτησε το σώμα του ανάμεσά τους και εκείνοι επιχείρησαν να απωθήσουν, ο ένας τον άλλον» επισημαίνεται.

Κεφαλοκλείδωμα

Οι σκηνές που ακολούθησαν προκαλούν αποτροπιασμό. Σύμφωνα με την καταγραφή: «Ο κ. Φλώρος, πέρασε το δεξί του χέρι πάνω από τον Αστυνομικό, πιάνοντας τον κ. Γραμμένο, με λαβή κεφαλοκλείδωμα από τον λαιμό, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος και να τον τραυματίσει. Ακολούθως, ο κ. Γραμμένος οδηγήθηκε στο Ιατρείο της Βουλής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα των ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμειοκλειδικής άρθρωσης, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής, καθώς επίσης και άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός και των ρινικών κόλπων. Ο κ. Φλώρος απομακρύνθηκε από το σημείο, από τους Αστυνομικούς και οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας».

Τι κατέθεσε ο Βασίλης Γραμμένος

«Εξετασθείς ενόρκως από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας» ο κ. Γραμμένος, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, είπε ότι «η επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Φλώρο πραγματοποιήθηκε, με σκοπό να τον εμποδίσει να ασκήσει τα καθήκοντά του ως Βουλευτής. Επιπλέον, εξαιτίας του τραυματισμού του, ο κ. Γραμμένος δεν κατέστη δυνατόν να ψηφίσει, στο πλαίσιο της ανωτέρω ψηφοφορίας. Κατόπιν αυτού, ο κ. Φλώρος συνελήφθη από την Υ.Κ.Α, για παράβαση του άρθρου 157 Π.Κ. “Προσβολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής ή της Κυβέρνησης και οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης” και σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος».

Στον τραυματία χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική Εξέταση

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ενώ μετά τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του. Επισημαίνεται ό,τι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του βουλευτή βασίζεται στο άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα.

Η κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, ορίζει ότι: «Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

To άρθρο Καρέ καρέ η επίθεση και το κεφαλοκλείδωμα στον Βασίλη Γραμμένο – Απολογείται το μεσημέρι ο Κωνσταντίνος Φλώρος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button