Οικονομία

Korinthian Foods: Αύξηση τζίρου 75% και EBITDA 136% το 2023

Η ελληνική εταιρεία βιομηχανικής εστίασης Korinthian Foods παρουσίασε κέρδη στα οικονομικά της για το έτος 2023, και συγκεκριμένα αύξηση τζίρου 75% και EBITDA 136%.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση τζίρου 75% και ανήλθε σε 28,2 εκατ. ευρώ κέρδη έναντι 16,1 εκατ. ευρώ το 2022. Και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 8,3 εκατ. ευρώ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 136% σε σχέση με τη χρήση του 2022.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 158%, σε 7,8 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 157% φτάνοντας σε 5,9 εκατ. ευρώ από 2,3 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα. Στα μεγέθη του ισολογισμού, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων για το 2023 ανήλθε σε 7,6 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 81% σε σύγκριση με το τέλος του 2022.

Σημαντική ήταν και η βελτίωση της ρευστότητας της εταιρείας, με τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα να ανέρχονται σε 4,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 81% σε σχέση με το 2022την προηγούμενη χρήση).

Επιπλέον, η εταιρεία διατήρησε την οικονομική της ευρωστία, με τον δείκτη ιδίων/δανειακά κεφάλαια στο 90% και τον δείκτη κυκλοφοριακής ρευστότητας στο 1,6x, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης. Οι ενεργές συμβάσεις της εταιρείας αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 24,55 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων την 3ηΙουλίου 2023, αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά ποσό 600.000 ευρώ. Η αύξηση καλύφθηκε στο σύνολό της με μετρητά από τον μοναδικό μέτοχο της Korinthian Foods, Ηλία Κακογιάννη.

Για τη χρήση 2024 οι εκτιμήσεις της διοίκησης για τον κύκλο εργασιών της εταιρείας είναι ότι θα κινηθεί σε επίπεδο παρόμοιο με τον κύκλο εργασιών της χρήσεως 2023, μέσω της ανανέωσης των εν ισχύ συμβάσεων ή την ανάληψη νέων έργων και την υπογραφή νέων συμβάσεων.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, ο Ηλίας Κακογιάννης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Korinthian Foods δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τις οικονομικές επιδόσεις μας για το 2023. Η ανοδική πορεία μας αποτελεί αποτέλεσμα της δέσμευσής μας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων στους πελάτες μας, τόσο στην αγορά της μαζικής σίτισης, όσο και στους τομείς προμήθειας και τροφοδοσίας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην καινοτομία και τη βελτίωση των διαδικασιών μας προκειμένου να διατηρήσουμε τη θέση μας ως ένας από τους ηγέτες στον κλάδο της βιομηχανικής εστίασης».

Η Korinthian Foods, στο πλαίσιο της στρατηγικής της, αναπτύσσει εντός του ιδιόκτητου γεωτεμαχίου της -παραπλεύρως της έδρας της στο Σολομό Κορινθίας- μια νέα, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής γευμάτων η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2024. Η νέα μονάδα θα αυξήσει κατά έξι φορές την ημερήσια παραγωγική ικανότητα της εταιρείας, δίνοντάς της τη δυνατότητα παραγωγής 90.000 μερίδων ημερησίως έναντι 15.000 μερίδων σήμερα.

Παράλληλα, θα εκσυγχρονιστεί η διαδικασία και θα εξορθολογιστεί το κόστος, δημιουργώντας όφελος της τάξης του 15%-18%. Επιπλέον, θα εξοικονομεί κόστη τόσο από τη λειτουργία όσο και από τη συντήρησή της, θα αυτοματοποιήσει την παραγωγική διαδικασία και θα αναβαθμίσει την ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος.

To άρθρο Korinthian Foods: Αύξηση τζίρου 75% και EBITDA 136% το 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button