lifestyle

Dua Lipa: Τα παιδικά χρόνια στο Κόσοβο και η καριέρα στο Λονδίνο – «Συναρπαστικό που πήρα την αλβανική υπηκοότητα»

Η Dua Lipa είναι από τις σταρ της νέας γενιάς με ανοδική πορεία, μία πολύ γνωστή ανά τον κόσμο ποπ τραγουδίστρια.

Μέχρι στιγμής πέντε από τα τραγούδια της έχουν σκαρφαλώσει στο Top 10 του Billboard στις ΗΠΑ, ενώ πέρυσι συμμετείχε και σε μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές εμπορικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, την ταινία Barbie, όπου έπαιξε τη γοργόνα και τραγούδησε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του soundtrack.

H Dua Lipa κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού TIME με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Την είδηση ανακοίνωσε η ίδια μέσω Instagram και Facebook, όπου ευχαρίστησε το περιοδικό και τους συνεργάτες της. «Ευχαριστώ το TIME και ευχαριστώ τη φίλη και ηρωίδα μου Πάτι Σμιθ για τα υπέροχα λόγια», έγραψε το είδωλο της ποπ.

Η διάσημη τραγουδίστρια με ρίζες από την Βρετανία και την Αλβανία, μερικά χρόνια πριν είχε δηλώσει πως θα ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο και στα 28 της, φαίνεται να τα έχει καταφέρει. 
Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαΐου 2024 πρόκειται να κυκλοφορήσει το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ της, με τίτλο «Radical Optimism».

H 28χρονη ποπ σταρ από μικρή κατέγραφε τα όνειρά της και φρόντιζε πάντα να επιδιώκει την εκπλήρωσή τους.

«Πάντα σχεδίαζα το μέλλον. Παρότι προκύπτουν εκπλήξεις, τις οποίες αξιολογώ εκείνη τη στιγμή, πάντοτε υπάρχει ένας μεγαλύτερος στόχος» λέει

Τα χρόνια στο Κόσοβο, η μουσική καριέρα στο Λονδίνο και η αλβανική υπηκοότητα

Μιλώντας στην Patti Smith αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στο Κόσοβο, όταν οι πρόσφυγες γονείς της επέλεξαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ εκείνη σχεδίαζε να γυρίσει στο Λονδίνο, όπου και γεννήθηκε, για να ξεκινήσει τη μουσική της καριέρα.

Ενώ φοιτούσε σε σχολή θεάτρου ως έφηβη, άρχισε να δημοσιεύει τραγούδια στην πλατφόρμα του YouTube και υπέγραψε συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων.

Το 2013 πήρε την πρώτη της δουλειά όταν τραγούδησε μια εκδοχή του τραγουδιού «Lost In Music» των Sister Sledge στην τηλεοπτική διαφήμιση του X Factor, η οποία οδήγησε σε συμβόλαια με εταιρείες όπως η TapMusic και αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο για την ηχογράφηση τραγουδιών με την εταιρεία «Warner Bros».

Το τραγούδι «Be The One» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, η οποία διευρύνθηκε με το τραγούδι «New Love» το 2015. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε άλλα εξίσου επιτυχημένα τραγούδια όπως το «Hottel Then Hell», το «Blow Your Mind (Mwah)» του «No Lie».

Πριν από λίγο καιρό πήρε την αλβανική υπηκοότητα και δηλώνει ενθουσιασμένη:

«Κατάγομαι ταυτόχρονα από δύο μέρη. Το να είμαι από το Κόσοβο είναι μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου και το ότι πήρα την αλβανική υπηκοότητα είναι κάτι συναρπαστικό». 

Η Dua Lipa τόνισε στη συνέντευξή της το πόσο πολύ θέλει να αλλάξει η εντύπωση γύρω από το Κόσοβο και να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα σε αυτό πέρα από τον πόλεμο.

Στην παρούσα φάση δήλωσε ότι ασχολείται με το τρίτο της άλμπουμ και την προώθησή του, ωστόσο η ίδια τονίζει πως όσο κι αν αγαπάει την μουσική της καριέρα και τις δημιουργικές δυνατότητες που της προσφέρει, δεν είναι μόνο μουσικός.

Η Dua Lipa πρόσφατα δημιούργησε τη δική της εταιρεία μέσων ενημέρωσης, με τίτλο Radical22.

«Φυτεύω σπόρους για τις άλλες προσπάθειές μου σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Είναι για μένα ένας τρόπος να δείξω σε όλους τις άλλες πτυχές μου».

Πρόσφατα η Dua Lipa, που είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media, έκανε μία ξεχωριστή δημοσίευση στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της μέσα από τον βυθό της θάλασσας.

Στις συγκεκριμένες λήψεις φαίνεται να φορά ένα μαύρο ολόσωμο μαγιό, ενώ κολυμπά στον βυθό. Η τραγουδίστρια θυμίζει την πριγκίπισσα της Disney, Άριελ, έχοντας τα κόκκινα μαλλιά της να κυματίζουν στο νερό.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa)

Στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε: «Καμιά φορά πρέπει να βουτήξεις σε βαθιά νερά για να βρεις τον εαυτό σου».

To άρθρο Dua Lipa: Τα παιδικά χρόνια στο Κόσοβο και η καριέρα στο Λονδίνο – «Συναρπαστικό που πήρα την αλβανική υπηκοότητα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button