Πολιτική

Η ΝΔ ζητά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου κατέθεσε σήμερα (20.04.2024) η Νέα Δημοκρατία.

Με το εν λόγω υπόμνημα στον Άρειο Πάγο στο που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, 37 σελίδων, ζητά τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από την εκλογική διαδικασία, επικαλούμενη τον νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων, που όπως θα υποστηρίξει, ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, το Υπόμνημα:

  • Ανταποκρίνεται στην ιστορική παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της δημοκρατίας απέναντι στους εχθρούς της ως του πολιτικού κόμματος που οικοδόμησε τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, συνέβαλε αποφασιστικά στη δικαστική δίωξη φαινομένων που έμπρακτα αντιστρατεύονται τη δημοκρατία και διαμόρφωσε το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης εγκληματικής οργάνωσης που συγκροτεί «κόμμα-κέλυφος» υπονομεύοντας τα θεμέλια της δημοκρατίας.
  • Παρουσιάζει το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ανακήρυξη συνδυασμών και την εφαρμογή του από τη νομολογία, η οποία επιβεβαιώνει τη συμβατότητά του με το ισχύον Σύνταγμα.
  • Αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα. Αναδεικνύει έτσι τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα.

Την κατάθεση του υπομνήματος είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του. Η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές αναμένεται στις 24 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στις 4 Απριλίου την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο θεωρεί ηθικό αυτουργό.

Διαβάστε αναλυτικά το υπόμνημα της Νέας Δημοκρατίας

To άρθρο Η ΝΔ ζητά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button