Αθλητικά

Αταμάν για το Παναθηναϊκός – Μακάμπι: «Θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την σειρά του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μακάμπι στο πλαίσιο των πλέι οφ της Euroleague, με τον Τούρκο τεχνικό να υπογραμμίζει πως οι παίκτες του πρέπει να παίξουν επιθετικά για να προκριθούν.

Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του πριν από την πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ενάντια στην Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της Euroleague ανέφερε για την πολύ καλή πορεία των Ισραηλινών σε όλη την διοργάνωση, με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως το «τριφύλλι» πρέπει να παίξει επιθετικά και να πάρει τη νίκη με την βοήθεια του κόσμου.

Αναλυτικά τα λόγια του Αταμάν για το Παναθηναϊκός – Μακάμπι

Για τη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη φόρμα των Ισραηλινών:

«Είναι τα πλέι οφ. Ύστερα από μια δυνατή regular season πιστεύω πως όλες οι σειρές δεν θα είναι δύσκολες. Δεν υπάρχουν εύκολες σειρές, σίγουρα. Τελειώσαμε τη regular season στη 2η θέση και η Μακάμπι στην 7η.

Όμως, τώρα η σειρά ξεκινά από την ισοπαλία. Η Μακάμπι είναι μια πιο πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Γνωρίζει πώς να παίζει, ειδικά στην επίθεση.

Παίζει πολύ καλά. Την τελευταία διετία έχει την ίδια ομάδα και κυκλοφορεί σωστά την μπάλα. Θα πρέπει να παίξουμε το δικό μας, επιθετικό μπάσκετ, να είμαστε έτοιμοι στα ριμπάουντ και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να παλέψουμε σε κάθε κατοχή, στην επίθεση και στην άμυνα».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα έχει περισσότερες πιθανότητες αν πάει τα παιχνίδια στους 70-80 πόντους:

«Η Μακάμπι είναι η καλύτερη ομάδα στην επίθεση στην Euroleague μέχρι τώρα. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα παίξουμε την άμυνά μας, ειδικά στην έδρα μας.

Πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να βρούμε στιγμές στο τρανζίσιον, να σκοράρουμε περισσότερο από την Μακάμπι. Δεν είναι ρεαλιστικό να πεις ότι θα σταματήσεις την Μακάμπι στους 65-70 πόντους.

Είναι σημαντικό να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και στην επίθεση, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να σκοράρουμε περισσότερο από εκείνους».

Για το γεγονός πως αρκετοί παίκτες του δεν έχουν πολλές παραστάσεις από τα πλέι οφ της Euroleague:

«Είναι αγώνες μπάσκετ όλοι και στα πλέι οφ και στη regular season. Εμείς έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα τελευταία παιχνίδια μας σαν τελικούς. Τώρα ξεκινάμε τα πλέι οφ. Πρέπει να σκεφτόμαστε βήμα – βήμα.

Αύριο είναι το πρώτο ματς και θέλουμε την νίκη.

Πράγματι, η Μακάμπι έχει 24 νίκες σε 25 ματς. Όμως, γεγονός είναι πως και εμείς δεν χάσαμε κανένα ματς τους τελευταίους τρεις – τέσσερις μήνες στο ΟΑΚΑ. Αύριο θα παίξουμε επιθετικά, μαζί με τον κόσμο μας και θα νικήσουμε».

To άρθρο Αταμάν για το Παναθηναϊκός – Μακάμπι: «Θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button