Περιβάλλον

Ο Φρανς Τίμερμανς στην Ολλανδία για την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Υδρογόνο

Την Πέμπτη, στην κεντρική ομιλία που θα εκφωνήσει στη Σύνοδο Κορυφής για το Υδρογόνο στο Ρότερνταμ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία θα αναφερθεί στον παγκοσμίως ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕ στον τομέα του υδρογόνου. 

Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαΐου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς θα βρεθεί στην Ολλανδία για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για το Υδρογόνο 2023 και σε διάφορες εκδηλώσεις για καινοτόμα έργα ανανεώσιμου υδρογόνου.

Την Πέμπτη, στην κεντρική ομιλία που θα εκφωνήσει στη Σύνοδο Κορυφής για το Υδρογόνο στο Ρότερνταμ, ο κ. Τίμερμανς θα αναφερθεί στον παγκοσμίως ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕ στον τομέα του υδρογόνου. Το απόγευμα, θα παραστεί στα εγκαίνια του Κέντρου Ικανοτήτων για το Υδρογόνο και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου περίπου στις 14:30 ώρα Ελλάδος. Στο Κέντρο Ικανοτήτων, εταιρείες και οργανισμοί μπορούν να ανταλλάσσουν γνώσεις και να συνεργάζονται για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας και να δώσουν ώθηση στο ανανεώσιμο υδρογόνο. Μετά τα εγκαίνια, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα συζητήσει με τους εκπροσώπους διάφορων ενδιαφερόμενων φορέων σχετικά με τα οικοσυστήματα καινοτομίας υδρογόνου. Θα συναντηθεί επίσης με τον κ. Allard Castelein, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της λιμενικής αρχής του Ρότερνταμ, ενώ αργότερα στην πόλη Σχίνταμ, θα επισκεφθεί την εταιρεία Battolyser Systems και ένα πρωτότυπο μοντέλο ηλεκτρολυτικών κυψελών που μπορεί να αποθηκεύει και να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, όπως οι μπαταρίες.

Την Παρασκευή, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Τίμερμανς θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία σχετικά με την πράσινη μετάβαση της ΕΕ στο 61ο Dies natalis του Πανεπιστημίου του Τβέντε. Θα συμμετάσχει επίσης στις Ολλανδικές Ημέρες Καινοτομίας, όπου θα συζητήσει με ερευνητές και φοιτητές σχετικά με το νέο κέντρο του Πανεπιστημίου για το κλίμα και ερευνητικά έργα, όπως νέα υλικά για συσσωρευτές και ηλιακές κυψέλες, καθώς και θέσεις στάθμευσης που συνδυάζουν φωτοβολταϊκά και αποθήκευση ενέργειας σε ένα ενοποιημένο σύστημα.

Λένα Φλυτζάνη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button