Αθλητικά

Στέφανος Τσιτσιπάς – Γίρι Βέσελι 3-1: Δύσκολη πρεμιέρα στο Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε… καλή αντίσταση από τον Γίρι Βέσελι, αλλά επικράτησε τελικά με 3-1 σετ και πέρασε στο δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καλά και ο Γίρι Βέσελι έκανε πρώτος μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, παίρνοντας το προβάδισμα στο ματς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε όμως στη συνέχεια ρυθμό και με δικό του μπρέικ στο 10ο γκέιμ ισοφάρισε τον Τσέχο. Κατάφερε μάλιστα να βρει και δεύτερο μπρέικ στο τέλος, για να κλείσει το σετ με 7-5, κάνοντας το 1-0 στο ματς.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο έκτο γκέιμ και στη συνέχεια διατήρησε το σερβίς του, με αποτέλεσμα να κάνει το 2-0 στα σετ με 6-3. Σε αντίθεση με το πρώτο γκειμ, ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κάνει και δεύτερο μπρέικ, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πάρει τα σετ που είχε σερβίς και να φτάσει στο 2-0.

Ωστόσο στο τρίτο σετ, οι δυο παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους ως το 10ο γκέιμ, με τον Βέσελι στο πιο κρίσιμο σημείο να κάνει το μπρέικ και παράλληλα να παίρνει το σετ με 6-4 στα γκέιμ.

Στο τέταρτο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ, ωστόσο η απάντηση του Βέσελι ήταν άμεση, με τον Τσέχο να κάνει και αυτός μπρέικ στο αμέσως επόμενο σετ. Ο Τσέχος έφτασε πρώτος στο 6-5, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής το έστειλε να κριθεί στο τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε τρεις πόντους πριν χάσει το 4ο σετ (6-1), αλλά έβγαλε αντίδραση και έφτασε το τάι μπρέικ στο 6-6 και τελικά επικράτησε με 9-7 και πήρε την πρόκριση.

 

 

 

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς – Γίρι Βέσελι 3-1: Δύσκολη πρεμιέρα στο Roland Garros δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button