Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και τις συνεργασίες – Galaksias Portal News

Η διαφαινόμενη κυριαρχία του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ  την επόμενη Κυριακή (12.12.2021) έχει ανοίξει τη συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεγάλο ζήτημα των συνεργασιών.

«Οι πολιτικές συμμαχίες του επόμενου διαστήματος θα κριθούν στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα. Και θα είναι οι συμμαχίες των παραγωγικών τάξεων και των πολιτικών φορέων που μπορούν να τις εκφράσουν. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιμένει στη μάχη των πολιτικών κατευθύνσεων και όχι στο ρόλο των πολιτικών προσώπων», επισήμανε Δημήτρης Τζανακόπουλος  αναφερόμενος στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και το ενδεχόμενο νίκης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε πως «το σύνολο του προοδευτικού, δημοκρατικού, αριστερού τόξου αυτής της χώρας οφείλει να τοποθετηθεί σε μια σειρά καθοριστικών ερωτημάτων» που «αφορούν το σύνολο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, την αδυναμία της να ανασυγκροτήσει το εθνικό σύστημα υγείας, την καθήλωση των μισθών, την αποδιάρθρωση και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων -αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται το ασφαλιστικό και τη δημόσια περιουσία, με το πρόσφατο παράδειγμα της ΔΕΗ».

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Ζούμε ένα πολιτικό deja vu. Tο 2017 όταν είχε γίνει η εκλογή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ανακοινώθηκαν 220 χιλ. συμμετέχοντες. Πάλι θυμάμαι πρωτοσέλιδα να λένε τότε ότι έληξε το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ και ότι η συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ αποτελεί οιωνό των πολιτικών συσχετισμών. Οι πολιτικοί συσχετισμοί όμως δεν εξαρτώνται από τις βουλήσεις των πολιτικών ηγεσιών, αλλά από κοινωνικούς συσχετισμούς που παράγουν κοινωνικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι σήμερα ένας από τους δύο μεγάλους πόλους στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος».

Στην πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων  που κάνουν  τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι «οι κοινωνικοί συσχετισμοί δεν έχουν χάσει τη δυνατότητα να παράγουν κοινωνικά αποτελέσματα. Και από αυτό εξαρτώνται όλα -όχι από τις στρατηγικές πολιτικών ηγεσιών ή εκδοτικών ομίλων».

Προσθέτουν μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκπροσωπεί σήμερα τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των εργαζομένων, υποστηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού, την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας -ειδικά εν μέσω πανδημικής κρίσης- την ανάγκη ανασυγκρότησης του δημόσιου σχολείου, ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, τη φορολογική δικαιοσύνη. Το στρατηγικό μας σχέδιο έχει πολύ σαφείς στόχους και κατευθύνσεις».

To άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και τις συνεργασίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button