Οικονομία

Χατζηδάκης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα (23.4.2024) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προανήγγειλε μια νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή. Όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ.

Φορολογικές δηλώσεις 

Για τις φορολογικές δηλώσεις ο υπουργός τόνισε ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή τους και ξεκαθάρισε ότι δε θα δοθεί παράταση μετά την 31η Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.

Συμπλήρωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

To άρθρο Χατζηδάκης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button