Αθλητικά

Το 11ο Final Four και το «στοίχημα» που θέλει να κερδίσει με τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε μετά από 12 χρόνια σε Final Four της Euroleague και από τους πρώτους που δέχθηκαν το «ευχαριστώ» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήταν ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ έκλεισε για μια ακόμα φορά θέση στον κορυφαία τετράδα της διοργάνωσης.

Όταν το 2017 είχε βοηθήσει τη Φενέρμπαχτσε να περάσει στον τελικό της Euroleague κάνοντας -τότε- το 5/5 σε ημιτελικά Final Four και ξεπερνώντας τον θρυλικό, Τόνι Κούκοτς, ο Κώστας Σλούκας είχε εμφανιστεί προσγειωμένος, τονίζοντας “Γελάει ο κόσμος”. Τώρα, ο Έλληνας γκαρντ γράφει για μια ακόμα φορά Ιστορία στη διοργάνωση, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να “λάμψει” μετά από χρόνια!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το “εισιτήριο” για το Fginal Four του Βερολίνου, επιστρέφοντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από 12 χρόνια, με την ελπίδα να… ράψει το έβδομο αστέρι στη φανέλα του. Ο Κώστας Σλούκας ήταν εκ των ηγετών της ομάδας, με τη λήξη του game 5 κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ να τον βρίσκει τραυματία (αντιμετώπισε πρόβλημα στην γάμπα στο δεύτερο ημίχρονο), αλλά να πανηγυρίζει έξαλλα για το κατόρθωμα της ομάδας.

Ο διεθνής γκαρντ έχει πολλές παραστάσεις από Final Four, καθώς το φετινό στο Βερολίνο θα είναι το 11ο της καριέρας του (σ.σ. αυτός και ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχουν ανάλογη εμπειρία).

Αφού έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του και δέχθηκε μια μεγάλη ανθοδέσμη από την Δέσποινα Γιαννακοπούλου, ο Κώστας Σλούκας άκουσε από τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ένα μεγάλο “ευχαριστώ”. Το “τριφύλλι” είχε μόλις επιστρέψει σε Final Four της Euroleague και ο Κώστας Σλούκας είχε πετύχει κατά το ήμισυ τον φετινό του στόχο. Το λόγο δηλαδή που τον απέκτησαν οι “πράσινοι”. Την επιστροφή της ομάδας στην elite της Ευρώπης.

Ο Σλούκας έχει αφήσει από το 2019 πίσω του με πέντε συμμετοχές σε Final Four τους Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Τσαρτσαρή, Κώστα Παπανικολάου, Γιώργο Πρίντεζη (πέρυσι συμπλήρωσε τις έξι συμμετοχές), Παναγιώτη Φασούλα, Γιάννη Μπουρούση και Παναγιώτη Γιαννάκη, πέρυσι «έπιασε» τους πρωτοπόρους με εννέα παρουσίες, Φραγκίσκο Αλβέρτη και Θοδωρή Παπαλουκά και φέτος τους προσπέρασε!

Τα Final Four του Σλούκα

2010: Παρίσι – Ολυμπιακός

2012: Κωνσταντινούπολη – Ολυμπιακός

2013: Λονδίνο – Ολυμπιακός

2015: Μαδρίτη – Ολυμπιακός

2016: Βερολίνο – Φενέρμπαχτσε

2017: Κωνσταντινούπολη – Φενέρμπαχτσε

2018: Βελιγράδι – Φενέρμπαχτσε

2019: Βιτόρια – Φενέρμπαχτσε

2022: Βελιγράδι – Ολυμπιακός

2023: Κάουνας – Ολυμπιακός

2024: Βερολίνο – Παναθηναϊκός

Αν μάλιστα, ο Παναθηναϊκός φτάσει μέχρι τον τελικό της Euroleague, και… πιει νερό από την πηγή, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο, τότε ο Σλούκας θα φτάσει τους τέσσερις τίτλους Euroleague (2012, 2013 με Ολυμπιακό, 2017 με Φενερμπαχτσέ) και θα αφήσει πίσω του με τρεις τους Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρη Διαμαντίδη και Κώστα Τσαρτσαρή, ενώ θα πλησιάσει στο -1 τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος με τους πέντε που έχει πανηγυρίσει με τον Παναθηναϊκό είναι ο Έλληνας παίκτης με τους περισσότερους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Το μόνο που απομένει, είναι να δούμε εάν ο Κώστας Σλούκας θα είναι… συνεπής με το ραντεβού του με την Ιστορία, εάν θα καταφέρει να ξεπεράσει έγκαιρα τη θλάση που απέκτησε στο game 5 με την Μακάμπι τελ Αβίβ κι έτσι να μπει μπροστά στη “μάχη” του Παναθηναϊκού, για την κατάκτηση του 7ου “αστεριού”.

Ο επεισοδιακός του “χωρισμός” από τον Ολυμπιακό, το περασμένο καλοκαίρι, μοιάζει αυτή τη στιγμή με μακρινή ανάμνηση, με τον Κώστα Σλούκα ψάχνει μια ακόμα Eurolague που θα τον βάλει σε ένα ακόμα ψηλότερο μπασκετικό σκαλοπάτι και… βαθιά στην μπασκετική συνείδηση των φιλάθλων…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button