Ομορφιά

Πολ Ευμορφίδης: Η αμοιβή στο Dragons’ Den, η viral εμφάνιση στο προεδρικό μέγαρο και τα 4 παιδιά

Η εναλλακτική ματιά του, αλλά και η επιχειρηματική του δεινότητα φαίνεται πως ήταν οι λόγοι που τον έκαναν ιδανικό για κριτή ενός από τα πιο επιτυχημένα show στον κόσμο, του «Dragons’ Den», που προβλήθηκε φέτος στον ΑΝΤ1.

Ο Πολ Ευμορφίδης (Παύλος) είναι ιδρυτής της Coco-Mat με καταγωγή από την Χαρακιά Λακωνία και κατέχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό, καθώς από μικρή ηλικία έχει κάνει πολλές δουλειές και παράλληλα εκείνος κι η Ολλανδή σύζυγός του έχουν 4 παιδιά. Είναι ένας άνθρωπος που δεν επαναπαύεται στην τεράστια επιτυχία του και συνεχώς ψάχνει καινούργια πράγματα.

Η αμοιβή του από το «Dragons’ Den» και ο αντικαταστάτης

Ο επιτυχημένος και για πολλούς εκκεντρικός επιχειρηματίας, που έχει κερδίσει αναγνωρισιμότητα μέσω της συμμετοχής του στο γνωστό τηλεπαιχνίδι που ανακαλύπτει ταλέντα στο επιχειρείν, μιλώντας στην κάμερα της Super Κατερίνα αναφέρθηκε στην εμπειρία που αποκόμισε από την τηλεόραση και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι δεν έχει πληρωθεί για αυτή τη συμμετοχή του.

«Αν θέλουν να πάω στον δεύτερο κύκλο του «Dragons’ Den», θα πάω, γουστάρω να βοηθήσουμε τα παιδιά. Δεν έχω συζητήσει ακόμα με τον Σάκη (Τανιμανίδη). Εγώ έλεγα ό,τι πίστευα», δηλώνει ο Πολ Ευμορφίδης. «Ήρθε ο Τανιμανίδης και μου είπε ότι θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, ο αδελφός μου επέμενε να μην το κάνω, γιατί θα εκτεθώ», περιγράφει ο γνωστός επιχειρηματίας.

«Δεν πληρώθηκα ούτε ένα ευρώ, ούτε μισό από το «Dragons’ Den». Μάλιστα, πήγαινα στο γύρισμα με το ποδήλατό μου, για να μην καταναλώνω», τονίζει μεταξύ άλλων ο Πολ Ευμορφίδης και συμπληρώνει: «Δεν έχω σπίτι, είμαι φερέοικος. Όπου νυχτώσει, κοιμάμαι. Περνάω καλά, δεν έχω πράγματα. Έχω μόνο ένα ποδηλατάκι».

Σε άλλο σημείο ο Πολ Ευμορφίδης παραδέχεται ότι θα τον ενδιέφερε να κάνει μία ταξιδιωτική εκπομπή.

Ο Πολ Ευμορφίδης δεν θα είναι στον δεύτερο κύκλο του Dragons’ Den όπως έχει γίνει γνωστό καθώς ξεκινούν τα γυρίσματα. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Μαρίνου Βυθούλκα τη θέση του επιχειρηματία θα πάρει ένας νεότερος, ο Τάσος Οικονόμου.

«Είναι γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει επενδύσεις στο Μονακό, ένας χαρισματικός επιχειρηματίας. Τον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να κάνει ταξίδια και είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών και έχει 3 νταν» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Η viral εμφάνιση στο προεδρικό μέγαρο

Ο Πολ Ευμορφίδης έχει συζητηθεί επίσης για τις οικολογικές του ανησυχίες και τις αμφιλεγόμενες στυλιστικές του προτιμήσεις.

Η εμφάνισή του στις 31 Οκτωβρίου του 2022 στη δεξίωση προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε…viral και συζητήθηκε ποικιλοτρόπως.

Ο Πολ Ευμορφίδης, ιδρυτής της Coco – Mat έσπασε τα πρωτόκολλα και το Savoir vivre και αντί για κοστούμι επέλεξε μια πιο αρκετά χαλαρή εμφάνιση με πράσινο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και σανδάλια!

Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας, είναι προσωπικός φίλος του βασιλιά Γουλιέλμου – Αλέξανδρου της Ολλανδίας, για αυτό και παρέστη στην επίσημη δεξίωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα πληροφορίες ήθελαν τον επιχειρηματία να χάρισε στο βασιλικό ζεύγος, μέσω της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δύο ξύλινα ποδήλατα, όπου είχε χαράξει τα ονόματά τους. Μάλιστα, τα ποδήλατα είναι κατασκευασμένα από τα καμένα της Εύβοιας.

«Τι κακό έχουν τα σανδάλια; Έχεις δει κανέναν αρχαίο Έλληνα με παπούτσια;», είχε απαντήσει μετά τα αρνητικά σχόλια ο κ. Ευμορφίδης.

Ο «Mr Coco Mat» σε συνέντευξή του στο παρελθόν έχει δηλώσει πως έχει λίγα ρούχα, κυκλοφορεί με ποδήλατο και δεν έχει στην κατοχή του ούτε μία γραβάτα. «Κυκλοφορώ με το ποδήλατο. Δεν έχω γραβάτα. Ούτε μία. Μόνο δύο ρούχα, τα οποία φοράω ολόκληρο το χειμώνα. Τα πλένω και τα ξαναφοράω. Η γραβάτα δεν μου λέει τίποτα. Είμαι αυτός που βλέπεις. Το μόνο που με ενδιαφέρει, να λέω ό,τι θέλω να πω με τα μάτια. Τα ρούχα άλλωστε δεν μπορούν να μιλήσουν», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Καταγωγή και σπουδές

Ο Πολ Ευμορφίδης γεννήθηκε το 1958 στη Χαρακιά Λακωνίας στην οποία έζησε την παιδική του ηλικία. Λίγο πριν την ενηλικίωση, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στη Γερμανία, όπου και σπούδασε στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου. Ακολούθως, ο Πολ Ευμορφίδης γύρισε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθήνας, για να καταπιαστεί με τη βάση του επιχειρείν, περνώντας από την Ανώτατη Εμπορική Σχολή.

Για κάποιο χρονικό διάστημα εργάστηκε ως καθηγητής στη Σιβιτανίδειο και στο Μοναστηράκι σε κατάστημα τουριστικών ειδών. Τα διάσημα στρώματα Coco Mat τα εμπνεύστηκε όταν ένα βράδυ κοιμήθηκε πάνω σε φύκια σε παραλία στη Χαρακιά Λακωνίας.  Πλέον η εταιρεία του έχει γίνει γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ πλέον διατηρεί 40 καταστήματα στην Ελλάδα, 9 καταστήματα στην Κίνα, 2 στη Νέα Υόρκη, ένα στη Σαουδική Αραβία και άλλα 11 σε χώρες της Ευρώπης. Ο Πολ Ευμορφίδης δεν φορά κοστούμια, δεν καπνίζει, δεν καταναλώνει αλκοόλ και δεν έχει κινητό. Μάλιστα μιλάει επτά γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά.

Η προσωπική του ζωή

Ο Πολ Ευμορφίδης είναι παντρεμένος εδώ και πάρα πολλά χρόνια με μία γυναίκα από την Ολλανδία. Έχουν αποκτήσει μαζί 4 παιδιά: τον Βίλεμ, την ‘Εμμα, τον Τζέιμς και τον Τομ, τα οποία πάντα είναι η προτεραιότητά τους. Μάλιστα, η κόρη τους, Έμμα, έχει δημιουργήσει την δική της επιχείρηση στην οποία παράγει οικολογικά παπούτσια από ρετάλια της Coco-Mat.

«Είμαστε 30 χρόνια μαζί και έχουμε κάνει τέσσερα παιδιά, τρεις γιους και μία κόρη. Κάθε φορά που τη βλέπω είναι σαν να την αντικρίζω για πρώτη φορά. Με έχει βοηθήσει πολύ. Απορώ συχνά με τους Έλληνες άνδρες που εγκαταλείπουν τον εαυτό τους. Παχαίνουν, πίνουν, καπνίζουν, δεν προσέχουν. Πώς είναι δυνατόν μετά να αισθάνονται καλά με το σώμα τους και με τη γυναίκα τους;

Οι γάμοι και οι σχέσεις θέλουν δουλειά. Όχι μόνο ψυχική αλλά και σωματική. Η μάνα μου, όπως κάθε κλασική Ελληνίδα, στην αρχή δεν την ήθελε τη γυναίκα μου. Δεν μπορούσε να δεχθεί τη σκέψη ότι θα παντρευτώ ξένη. Την γνώρισα όταν υπηρετούσα στον στρατό στη Σάμο, στον Μαραθόκαμπο. Και από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ», είχε αναφέρει σε μια σπάνια συνέντευξή του.

Η ίδρυση του κόμματος «Ευ»

Ο επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης ένα μήνα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε ανακοινώσει τη δημιουργία πολιτικού κόμματος, του «Ευ».

Η ανακοίνωση του κόμματός του:

«Για το πάθος μας για την Φύση και την δημιουργία. Για την αμέριστη αγάπη που παίρνουμε από τους συνανθρώπους μας, όλα αυτά τα χρόνια, σε κάθε βήμα και ορθοπεταλιά μας. Για αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους που αναγνωρίζουν το συμφέρον τους στην ένωση και αντιστέκονται στον πειρασμό της διαίρεσης.

Φίλες και φίλοι, η Ευ – κίνηση ιδρύεται στο όνομα των νέων, κάθε ηλικίας, που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα δύσκολα εύκολα. Εκείνων που σκέφτονται με πράξεις, που δεν καταδέχονται τις κρυψώνες των «ανώριμων συνθηκών», τής «ορθολογικής συνεκτίμησης των θετικών και των αρνητικών», τής «σφαιρικής θεωρητικής επεξεργασίας των δεδομένων».

Η Ευ – κίνηση ιδρύεται στο όνομα των «αόρατων» δουλευταράδων που ιδρώνουν την φανέλα τής ευδαιμονίας, που φροντίζουν την υπόληψη τους με τα χέρια λερωμένα, που διεκδικούν την ευτυχία τους, δίχως ντροπή για τα λάθη και τα πάθη τους.

Φίλες και φίλοι, η συμμετοχή στην Ευ – κίνηση είναι μετοχή με το ακριβότερο αντίκρισμα: Την Ελλάδα που ξέρει ότι μοχθεί και γι’ αυτό δεν έχει ανάγκη κανέναν.

Την Κυριακή 23/4, στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία την έδρα μας, στην οδό Ερμού 114, πορευόμαστε προς την Πνύκα, όπου θα κάνουμε τη γενέθλια γιορτή μας. Εννοείται με ποδήλατο ή πεζή. Όσο πιο πυκνή η πορεία μας, τόσο πιο ευφορικό το γλέντι μας.»

Η εταιρεία με τα ξύλινα ποδήλατα

Η αγάπη του για το ξύλο είναι τόσο μεγάλη που τον έκανε να συστήσει μονοπρόσωπη εταιρεία κατασκευής και εμπορίας ξύλινων ποδηλάτων. Η εταιρεία αυτή, βέβαια, δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά στον γιο του Βίλεμ, ένα εκ των τεσσάρων τέκνων που απέκτησε με την Ολλανδή σύζυγό του.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα το 2021 η εν λόγω εταιρεία έκανε πωλήσεις 389.392 ευρώ, το κόστος των οποίων ανήλθε στα 182.079 ευρώ. Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε πάντως ένα οικολογικό ποδήλατο της εταιρείας του θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι τιμές ξεκινούν από 1.500 έως 3.000 το κομμάτι!

Μέχρι σήμερα ο Παύλος Ευμορφίδης για το επιχειρηματικό έργο του έχει λάβει τις εξής διακρίσεις:

  • 1997: Βραβείο Έρευνας Henry Ford Foundation
  • 2000: Διεθνές Βραβείο Environment & Peace
  • 2007: Eθνικό Βραβείο Επιχειρηματικής Αρίστευσης

Η ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε

Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως ο Πολ Ευμορφίδης, προτού εμφανιστεί στις κάμερες του στούντιο του Dragons’ Den, είχε περάσει και από τις κινηματογραφικές κάμερες.

Συγκεκριμένα έχε πάρει μέρος στην ταινία Τhe Power of Heart. «Ζήστε με την καρδιά σας, επιστρέψτε στα βασικά, ελευθερώστε την ψυχή και το μυαλό σας και απολαύστε τη ζωή» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ευμορφίδης μέσω της βιογραφικής ταινίας, η οποία συγκέντρωσε 20 ιδιαίτερους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, που ζουν ακολουθώντας το ένστικτο και την καρδιά τους.

Μαζί με τους Μάγια Αγγέλου, Paulo Coelho, Deepak Chopra, Isabel Allende, Jane Goodall, Marci Shimoff, Marianne Williamson, Gary Zukav και Eckhart Tolle, ο Πολ Ευμορφίδης περιγράφει στην ταινία πως η ευτυχία στη ζωή και η επιτυχία έρχονται όταν ακολουθείς την καρδιά σου.

Επίσης ο Πολ Ευμορφίδης είναι και φανατικός οπαδός της ΑΕΚ.

Κυκλοφορεί η βιογραφία του

Από τις Εκδόσεις Άνω – Κάτω η βιογραφία του Πολ Ευμορφίδη, που φωτίζει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του και που αποκρυπτογραφούν τον Mr. Coco-mat και τον δρόμο που ακολουθεί πιστά κι απαρέγκλιτα, παρά την τεράστια επιχειρηματική του επιτυχία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button