Πολιτική

Ανδρουλάκης: Την Κυριακή τελειώνουμε το «τανγκό» της τοξικότητας μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε απόψε την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με μια ενθουσιώδη σε παλμό συγκέντρωση στη γενέτειρά του , το Ηράκλειο.

Ο κ. Ανδρουλάκης φρόντισε υπενθυμίσει από τη πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην εξέδρα στη πλατεία Ελευθερίας. «Εδώ στο Ηράκλειο, στο ιστορικό κάστρο του ΠΑΣΟΚ, σε αυτήν εδώ την πλατεία το 1985 άκουσα για πρώτη φορά τον Ανδρέα Παπανδρέου και το 1993 τον Γιώργο Γεννηματά και νιώθω το βάρος της τιμής και της ευθύνης για την αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό. Όλες οι γενιές της Δημοκρατικής Παράταξης είναι εδώ στο δημοκρατικό Ηράκλειο και στέλνουν μήνυμα απ’ άκρη σε άκρη της χώρας λέγοντας ότι η Δημοκρατική Παράταξη, το λαογέννητο κίνημα, στις 21 Μαΐου ξαναγίνεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων«, ανέφερε με τους συγκεντρωμένους φίλους και μέλη του κόμματος να χειροκροτούν και να ανάβουν πυρσούς.

Πρόσθεσε ότι «βάζουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τη διχόνοια, την τοξικότητα που προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Όμως θέλω να διευκρινίσω στους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας της ιστορικής και κοινωνικής παρακαταθήκης της δημοκρατικής παράταξης. Μόνο καθημερινές πράξεις και αγώνας με σεβασμό στις διαχρονικές αρχές και αξίες».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι άφηνε τον Κασιδιάρη να κάνει επί τρία χρόνια προεκλογική εκστρατεία από τη φυλακή και πως τα δημοκρατικά του αντανακλαστικά διεγέρθηκαν μόνο όταν αμφισβητήθηκε η ανεξέλεγκτη εξουσία του.

«Σήμερα, η πλατεία του δημοκρατικού Ηρακλείου δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της Δεξιάς. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν παρελθόν, αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας. Για αυτό, 21 Μαΐου αναγεννάται ο πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κι έβαλε κατά του Αλέξη Τσίπρα : «Ο κ. Τσίπρας ψάχνοντας σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, δεν δίστασε να ανοίξει την αγκαλιά του στους ψηφοφόρους της εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτός εδώ ο τόπος είχε πάντα ένα αίσθημα πατριωτικό, δημοκρατικό, για αυτό δεν φύτρωσε ποτέ η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη. Κάποιοι νομίζουν ότι ωρίμασε ο κ. Τσίπρας μόνο που η πρόοδος που σημείωσε, ήταν από τον Καμμένο να πάει στον Αντώναρο, τον Μπαρμπαρούση και τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής και τα λοιπά περιτρίμματα της Χούντας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ο προοδευτικός κόσμος να χαϊδεύει τους ακροδεξιούς νεοναζιστές και να βγαίνει ο Μπαρμπαρούσης και να λέει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ντροπή και καλώ κάθε προοδευτικό, κάθε δημοκράτη στη μεγάλη αγκαλιά της Δημοκρατικής Παράταξης. Στο πραγματικό του σπίτι, το ΠΑΣΟΚ, το κίνημά μας.

Τώρα εξηγούνται όλα, γιατί επιστράτευσε προφάσεις εν αμαρτίαις για να μην υποστηρίξει την τροπολογία, που εμπόδισε την κάθοδο των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και των μεταναστών στις εκλογές», υπογράμμισε.

«Είμαστε λοιπόν η Δημοκρατική Παράταξη, όχι γιατί έχουμε τίτλους ιδιοκτησίας αλλά γιατί ποτέ δεν υποστείλαμε τη σημαία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής κυριαρχίας.

Για αυτό έχουμε πραγματικό χρέος και όραμα η Ελλάδα να γίνει μία ευρωπαϊκή, κανονική χώρα. Και όχι το κράτος μας να είναι εργαλείο εξουσίας του εκάστοτε ενοίκου του Μαξίμου.

Η νέα εποχή μας βρίσκει όλους μαζί ενωμένους πιο πολύ από ποτέ. Και όσο και αν μας χτυπάνε, εμείς θα δυναμώνουμε, γιατί έχουμε πάρει τα μαθήματά μας.

Και έχουμε μόνο έναν στόχο: την ανατροπή των συσχετισμών, τη σύγκρουση με τα κατεστημένα, που θα κάνουν ξανά το ΠΑΣΟΚ, την πραγματική και ρεαλιστική, υπεύθυνη, αντισυστημική δύναμη της Ελλάδας», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Εμείς μπαίνουμε ανάχωμα. Αποτρέπουμε τα χειρότερα σενάρια για την πατρίδα, διότι είμαστε η δύναμη του ρεαλισμού και της υπευθυνότητας».

Επανέλαβε σε υψηλούς τόνους ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη, που αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρει.«Ρίχνουν νερό στο μύλο της ΝΔ με τις ασυνάρτητες θέσεις τους για τοπικά νομίσματα, για Πρέσπες του Αιγαίου και θάλασσα χωρίς σύνορα.

Και όταν ο κ. Κατρούγκαλος αποκαλύπτει ότι ξανάρχεται το χτύπημα της μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών, ποιον βοηθούν; Τον λαό ή τη ΝΔ με αυτές τις απερίγραπτες παλινωδίες τους;», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης .

Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως τις τελευταίες ημέρες εντείνουν τις αμφίπλευρες επιθέσεις τους βλέποντας ότι είναι αδύνατο να ανακόψουν την δυναμική πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κι επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες με πλαστά διλήμματα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τον ελληνικό λαό να τα ξεχάσει όλα και να τον ξαναψηφίσει. Να ξεχάσει το παρακράτος των υποκλοπών που έστησε με τον ανιψιό του στο Μαξίμου. Τους Πάτσηδες που κερδοσκόπησαν πάνω στους κόπους του ελληνικού λαού. Τις απευθείας αναθέσεις και τους στρατούς των μετακλητών.

Το επιτελικό χάος που οι πολίτες της Κρήτης έχουν ζήσει στο πετσί τους, καθώς χιλιάδες σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι εξακολουθούν δυο χρόνια μετά να ζουν σε οικίσκους και δεν μπορούν να φτιάξουν τα σπίτια τους λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας και της έλλειψης πόρων.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι «δεν μπορεί να συνομιλήσει με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη»,επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά ένα πράγμα: Δεν ήμουν κίνδυνος για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.

Το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά όλοι εσείς, γιατί εσείς τον Δεκέμβρη του 2021 μου δώσατε ισχυρή εντολή αυτονομίας. Γιατί δεν ήμουν κίνδυνος για τη Δημοκρατία, αλλά αυτός ο λαός, αυτή η περήφανη σύναξη, αυτό το ποτάμι στέλνει μήνυμα ότι ήμουν πραγματικός κίνδυνος μόνο για τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για την υπόθεση των υποκλοπών .

«Θέλανε ένα ΠΑΣΟΚ υποταγμένο, υποχείριο του ενός ή του άλλου, για να έχουν έναν εύκολο συγκυβερνήτη.

Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ-δεκανίκι κ. Μητσοτάκη. Υπάρχει ΠΑΣΟΚ ισχυρό για να στείλει στο σπίτι σας και εσάς και τον κ. Τσίπρα.

Την Κυριακή θα χαλάσουμε τα σχέδια του νόθου δικομματισμού. Τελειώνουμε το «τανγκό» της τοξικότητας μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη. Έχουμε χρέος να γυρίσει η πατρίδα σελίδα, να έρθουν καλύτερες μέρες, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με βιώσιμη ανάπτυξη.

Εμείς φτιάξαμε την περήφανη Ελλάδα. Εμείς σηκώνοντας ξανά τον ήλιο ψηλά, ξαναοικοδομούμε την ισχυρή Ελλάδα του 21ου αιώνα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η πραγματική εναλλακτική απέναντι σε αυτά που βιώνουμε από το σύστημα Μητσοτάκη»,παρατήρησε.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι γνήσια προοδευτική αλλαγή δεν έχει ταβάνι και τους κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τη δημοκρατική παράταξη.«Προσπαθούν να μας φορτώσουν τις ευθύνες της ακυβερνησίας.

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό μας επισείοντας κινδύνους που δεν υπάρχουν, όπως είναι ο κίνδυνος της ακυβερνησίας. Κυβέρνηση θα υπάρχει.Το θέμα είναι αν θα υπηρετεί την εγχώρια ολιγαρχία ή όλους εσάς. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι ο κίνδυνος της ακινησίας και της παρακμής. Ποτέ δεν ήθελαν συνεργασία μαζί μας. Στόχος ήταν πάντα να λεηλατήσουν και εν τελεί να εξαφανίσουν τη δημοκρατική παράταξη. Αυτό έκαναν το ‘89, αυτό επιδιώκουν και τώρα. Ε λοιπόν θα αποτύχουν ξανά.

Αυτός ο νόθος δικομματισμός της διαφθοράς θα αποτύχει.

Την Κυριακή το βράδυ η δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ισχυρή.

Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό παράδειγμα.

Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης και ανάπτυξης.

Ένα νέο πρότυπο ηγεσίας και δημόσια διοίκησης.

 

Σκεφτείτε λοιπόν ποιον μπορείτε να εμπιστευτείτε;», υπογράμμισε .

 

Υποστήριξε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αξιοπιστία και κανείς από τους δύο δεν σέβεται τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη το κράτος δικαίου, προσδιορίζοντας τη θέση του κόμματός του. «Είμαστε στην απέναντι όχθη γιατί είμαστε η δημοκρατική παράταξη των αρχών, των αξιών, της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της διάκρισης των εξουσιών.

 

Αυτά δεν μπαίνουν σε παζάρια εξουσίας κύριοι.

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στον αυταρχισμό και στην παρακμή.

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για την Ελλάδα του μέλλοντος, Για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, Για την Ελλάδα των ίσων ευκαιριών».

Καταλήγοντας εξέφρασε την αισιοδοξία του πώς στις «21 Μαΐου ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει Σταθερότητα στη Δημοκρατία, Ανάπτυξη στην Οικονομία,

Ελπίδα και προοπτική για το λαό.

 

Πάμε λοιπόν με πυξίδα την στρατηγική μας αυτονομία.

Πάμε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή.

Πάμε να γίνουμε η έκπληξη αυτών των εκλογών.

 

Πάμε να σκορπίσουμε χαμόγελα και αισιοδοξία στην νέα γενιά.

Να την φέρουμε ξανά στο πολιτικό προσκήνιο.

 

Να της επιτρέψουμε να διεκδικεί άφοβα ένα καλύτερο αύριο. Να ονειρεύεται και να δημιουργεί την κοινωνία που της αξίζει. Σηκώστε περήφανα την πράσινη σημαία της ελπίδας, Την πράσινη σημαία της Δικαιοσύνης, Την πράσινη σημαία της Αλληλεγγύης

 

Στις 21 Μαΐου θα είμαστε νικητές».

To άρθρο Ανδρουλάκης: Την Κυριακή τελειώνουμε το «τανγκό» της τοξικότητας μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button