Ομορφιά

Τρέξιμο σε ανηφόρα: Πώς θα κάψεις 300 θερμίδες σε 30 λεπτά

Υπάρχει ένα κοινό μυστικό για να αυξήσεις τον ρυθμό που καις κάθε φορά που κάνεις αερόβια στο διάδρομο ή τρέξιμο έξω και αυτό δεν είναι άλλο από την κλίση (ανηφόρα).

Η κίνηση σε κλίση κάνει τους μυς σου, ειδικά αυτούς στα πόδια και τους γλουτούς, να δουλεύουν πιο σκληρά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις.

Οι προπονήσεις με ανηφόρες αυξάνουν επίσης την αντοχή σου (γι’ αυτό είναι απαραίτητες στους αθλητές), οπότε με τον καιρό οι πιο δύσκολες προπονήσεις χρειάζονται λιγότερη προσπάθεια.

Διατηρώντας την κλίση ή το επίπεδο στο μηδέν, αύξησε την ταχύτητα μέχρι να αρχίσεις να ιδρώνεις, αλλά να μπορείς ακόμη να συζητήσεις. Αυτός είναι ο βασικός ρυθμός σου: προσπάθησε να τον διατηρήσεις όταν έχεις ανηφόρες.

Μετά από καθεμία από τις δύο πρώτες ανηφόρες, θα κάνεις σπριντ “κατεβαίνοντας”, θα επανέλθεις στη βασική ταχύτητα που έβαλες στην αρχή και θα αρχίσεις ξανά να ανεβαίνεις.

Συμβουλές ασφαλείας για τον διάδρομο:

  • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα κουμπιά λειτουργίας (αυξομείωση κλίσης και ταχύτητας, start και stop) και έχετε μία σχετική εξοικείωση με τη χρήση του.
  • Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί το κουμπί ασφαλείας και περάστε πάνω σας το ειδικό κλιπ που συνδέεται μαζί του.
  • Περπατήστε για 4’-5’ πριν ξεκινήσετε την προπόνηση ώστε να προσαρμοστείτε σταδιακά αλλά και να «ζεσταθεί» το μοτέρ του διαδρόμου.
  • Βάλτε το διάδρομο σε κλίση + 1% ώστε να εξισώσετε τα οφέλη και να προσομοιάσετε περισσότερο με το τρέξιμο σε επίπεδο δρόμο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button