Πολιτική

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλει ομερτά για να καλύψει την παρακρατικής του σπείρα

Νέα σκληρή επίθεση στην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή των υπόθεση των παρακολουθήσεων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για πιο βρώμικο σύστημα εξουσίας που γνώρισε η χώρα από τη Μεταπολίτευση.

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προσπάθεια «επιβολής ομερτά» ώστε «να μην αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές της παρακρατικής του σπείρας».

Ενώ σημειώνει ότι «η ενοχή του είναι δεδομένη, αυτό που μένει είναι να απαλλαγεί η χώρα από το πιο βρώμικο σύστημα εξουσίας που γνώρισε από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «ο κ. Μητσοτάκης που στο διάγγελμά του στις 8 Αυγούστου, μετά τις παραιτήσεις των Γρ. Δημητριάδη και Π. Κοντολέοντα, έλεγε ότι «στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές», «συνεχίζει να κρύβει τα πάντα στο σκοτάδι, μήπως και διασωθεί.

-Αρνείται να καταργήσει την τροπολογία για την ΑΔΑΕ που δεν επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών εφόσον έχει υπάρξει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

– Αρνείται το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος της παρακολούθησής του.

– Οι πρώην εκλεκτοί του επικαλούνται αντισυνταγματικά το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που είναι αρμόδια να ελέγχει την ΕΥΠ.

– Η κ. Μπακογιάννη απειλεί δημοσίως με δέκα χρόνια φυλακή όποιον τολμήσει να μιλήσει και σπάσει την ομερτά.

– Στην Εξεταστική επικαλούνται ξανά το απόρρητο και η πλειοψηφία της ΝΔ παίρνει την πρωτοφανή απόφαση να μη διανέμονται καν τα πρακτικά των συνεδριάσεων στα μέλη της.

– Και σήμερα αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ έχει καταστρέψει τους φακέλους Ανδρουλάκη – Κουκάκη, κάτι που συνιστά εγκληματική πράξη συγκάλυψης πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων».

Και καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ: «ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά για να μην αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές της παρακρατικής του σπείρας» και υπογραμμίζει ότι «η ενοχή του είναι δεδομένη, αυτό που μένει είναι να απαλλαγεί η χώρα από το πιο βρώμικο σύστημα εξουσίας που γνώρισε από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button