Πολιτική

Ο Λαμπρινός αποκάλυψε σύσκεψη για το ΑΦΜ στην Αρχιεπισκοπή – ΗράκλειοΑργά το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου ήρθε στο φως μία σημαντική είδηση για τις σχέσεις Δήμου – Αρχιεπισκοπής


Μια σημαντική είδηση ως προς τις τεταμένες – τελευταία – σχέσεις μεταξύ δήμου Ηρακλείου και Αρχιεπισκοπή Κρήτης βγήκε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου.

Αφορά φυσικά το γνωστό, επίμαχο θέμα με το δεσμευμένο ΑΦΜ της Αρχιεπισκοπής Κρήτης από τον δήμο, με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό να προαναγγέλλει άρση του αδιεξόδου, μετά και μια ευρεία σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στην Αρχιεπισκοπή.

«Σήμερα έγινε μια μεγάλη σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων  και της οικονομικής μας  υπηρεσίας. Ήταν εποικοδομητική η εξέλιξη της συζήτησης. Έγινε μια καταρχήν συμφωνία για την έκδοση μιας βεβαίωσης από το αρμόδιο υπουργείο, που είναι πολύ σημαντική αν εκδοθεί και αφορά τον χαρακτηρισμό της εκκλησίας ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, κρατικού ή όχι.

»Στη περίπτωση που χαρακτηριστεί λοιπόν ότι είναι κρατικό ή τελοσπάντων ότι αντιμετωπίζεται ως κρατικό, η υπόθεση θα απλοποιηθεί πάρα πολύ», ανέφερε ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο, ο Βασίλης Λαμπρινός.


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button