Οικονομία

Ο Κ. Χατζηδάκης κήρυξε τον… πόλεμο- Ανακαλεί όλες τις άδειες στον ΕΦΚΑ

Σε πανικό βρίσκεται ο Υπουργός Εργασίας, καθώς βλέπει να τον πνίγει το βουνό των προβλημάτων που αδυνατεί να λύσει, παρά τα συνεχή επικοινωνιακά τρυκ. Τελευταίο επεισόδιο, η απόφασή του να προχωρήσει στην ανάκληση των αδειών των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ κατά την περίοδο των εορτών, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου!

Καθώς το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο και οι εκκρεμείς συντάξεις εξακολουθούν να ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες, ο κ. Χατζηδάκης προχώρησε σε μία κίνηση που θα συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις. Αφού πρώτα χαρακτήρισε ως ανίκανους και τεμπέληδες, όσους δεν συμφωνούν με… το μεγαλείο του ανδρός, ο Υπουργός Εργασίας κηρύσσει ανοιχτά τον πόλεμο με τους υφισταμένους του, όπως θα έκανε ο χειρότερος εργοδότης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «ο κ. Χατζηδάκης βασίζει το σχετικό του αίτημα στις προβλέψεις του άρ. 49, παρ. 4 και 5 του ν. 3528/2007. Κατέληξε δε σε αυτήν την απόφαση, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων, μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου, οι άδειες, που δεν χορηγούνται κατ’ εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης, θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button