Πολιτική

Καμία αλλαγή στη φορολογία των επιχειρήσεων

Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ευχαριστώ τους Θεσσαλονικείς συμπολίτες μου που επέλεξαν να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και να δώσουμε μαζί μια μάχη», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναφερόμενη στην ήττα του κόμματος της στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η κ. Νοτοπούλου τόνισε πως κύρια αιτία είναι ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούστηκε όπως θα έπρεπε.

«Δεν ακούστηκαν τα προγράμματα ξεκάθαρα. Εμείς έχουμε ένα ενναλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, μια ενναλακτική για τον ελληνικό λαό. Έχει δαπάνες, έχει έσοδα, θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας.

Σε αντίθεση με ό,τι έγινε στην υπόλοιπη ΕΕ, εδώ υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Λέμε 90% φορολόγηση υπερκερδών, είναι 5,5 δισ. περίπου. Τόσο κοστίζει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Καμία αλλαγή στη φορολογία των επιχειρήσεων»

«Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής στη φορολογία των επιχειρήσεων, μιλάμε συγκεκριμένα για τα υπερκέρδη που συσσωρευτήκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού», είπε η ίδια, τονίζοντας ότι η φορολογία των επιχειρήσεων δε θα επηρεάσει τις επενδύσεις.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένο και σαφές από μια ομάδα ανθρώπων που γνώση».

Όσο για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ; «Λέμε ότι μπροστά σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει ή θα αλλάξει προς το χειρότερο, εμείς αντιπαραθέτουμε ένα ενναλακτικό πρόγραμμα. Αναλωθήκαμε περισσότερο σε μια ατζέντα φόβου που καλλιεργήθηκε από τη ΝΔ και δεν καταφέραμε να αλλάξουμε την ατζέντα».

«Η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στο αύριο» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «οι δαπάνες που προβλέπονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button