Αθλητικά

Euroleague εναντίον Αταμάν: «Σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες δηλώσεις, έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες»

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν έξαλλος με τη διαιτησία του πρώτου αγώνα Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ της Euroleague και οι διαμαρτυρίες του έφεραν επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής.

Η Euroleague κατηγορεί το Αταμάν για “σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες δηλώσεις”, αλλά και για παρεμπόδιση δημοσιογράφων στην προπόνηση του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, προαναγγέλλοντας πειθαρχικές κινήσεις εναντίον του Τούρκου προπονητή του “τριφυλλιού”.

Η ανακοίνωση της Euroleague

“Η Euroleague Basketball επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευσή της για τις δημόσιες τοποθετήσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR, κ. Εργκίν Αταμάν, και του ίδιου του συλλόγου, καθώς και για άλλα γεγονότα που συνέβησαν μετά το Game 1 των playoffs της Turkish Airlines, που φιλοξένησε το κλαμπ στην Αθήνα την Τρίτη 23 Απριλίου 2024.

Τέτοιες ενέργειες και τοποθετήσεις έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την κοινή δήλωση που έγινε στις 15 Απριλίου 2024, από την Euroleague Basketball, την Ένωση Προπονητών της EuroLeague, την Ένωση Παικτών της EuroLeague και την Ένωση Διαιτητών της EuroLeague, καθώς δημιουργούν μια αχρείαστη και αδικαιολόγητη σύγκρουση, την οποία οι τέσσερις πλευρές που εκπροσωπούν τους συλλόγους – μέλη της, τους προπονητές, τους παίκτες και τους αξιωματούχους, δεσμεύτηκαν όλοι να αποτρέψουν.

Οι δηλώσεις του κόουτς Αταμάν είναι σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες –δίνουν ανακριβή ανάλυση του παιχνιδιού και ενός προσεκτικά επιλεγμένου αριθμού φάσεων, προσπαθώντας να αμφισβητήσουν το έργο και την ακεραιότητα των διαιτητών και να ασκήσουν επιπλέον πίεση σε αυτούς και στη διοργάνωση- προσπάθειες που προφανώς δεν θα πετύχουν τον στόχο τους.

Δυστυχώς, αυτές οι δηλώσεις δεν παρουσιάστηκαν στους υπεύθυνους της Euroleague Basketball μέσω των υπαρχόντων επίσημων καναλιών, τα οποία είναι πάντα ανοιχτά στον κόουτς Αταμάν, τον σύλλογό του και κάθε άλλο σύλλογο και προπονητή της διοργάνωσης.

Τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την Euroleague Basketball. Ήδη έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες, όπως και για τα γεγονότα που συνέβησαν στην υποχρεωτικά ανοιχτή για τα media προπόνηση Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, όταν ο κ. Αταμάν εμπόδισε τους δημοσιογράφους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Ο σεβασμός της Euroleague Basketball προς τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, την κοινότητα και την κληρονομιά του είναι αδιαμφισβήτητος και ίσος με τον σεβασμό που δίνεται σε όλους τους άλλους συλλόγους της διοργάνωσης.

Τα γεγονότα που συνέβησαν μετά το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Euroleague είναι αντίθετα με τις αρχές του σεβασμού μεταξύ των συλλόγων, προς τη διοργάνωση που διαχειρίζονται όλοι και τις αξίες που στοχεύει να προωθήσει η διοργάνωση.

Η Euroleague Basketball ενθαρρύνει τον κόουτς Αταμάν, τον Παναθηναϊκό AKTOR και όλους τους άλλους συλλόγους και άτομα να αποφύγουν παρόμοιες δηλώσεις και συμπεριφορές σε μελλοντικούς αγώνες και να προωθήσουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει η διοργάνωση της Euroleague, δημιουργώντας θετική ατμόσφαιρα γύρω από τους αγώνες και γιορτάζοντας την απίστευτη προσπάθεια και δράση στο γήπεδο”.

To άρθρο Euroleague εναντίον Αταμάν: «Σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες δηλώσεις, έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button