Οικονομία

Ξεκινά στις 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Από την Πέμπτη 25 Απριλίου ξεκινά και επίσημα το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα με τα καταστήματα να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο στην Αθήνα από τις 09:00 – 21:00.

Την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, από τις 11:00 μέχρι στις 16:00 στην Αθήνα με τους καταναλωτές να έχουν μία έξτρα μέρα για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους για της γιορτινές ημέρες του Πάσχα. Η αγορά αναμένει να αναθερμανθεί με την καταβολή του δώρου Πάσχα στην Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου.

Μετά τη μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε τρεις μέρες με κλειστά μαγαζιά (Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα και Τρίτη, λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς).

Το ωράριο στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 27 του μηνός θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Την Κυριακή των Βαΐων στις 28 Απριλίου, τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα. Ωστόσο από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου έως τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη μία μετά το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. Το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.

Τέλος σημειώνεται πως θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαΐου, έπειτα από απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου. Υπενθυμίζεται πως η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατέθηκε για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button