Αθλητικά

Στέφανος Τσιτσιπάς – Κάσπερ Ρουντ 0-2: Ήττα και χαμένος τελικός στη Βαρκελώνη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ (5-7, 3-6) από τον Κάσπερ Ρουντ στο «μεγάλο» τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης, χάνοντας το νικηφόρο σερί του και τον τίτλο στο ισπανικό “500άρι” της ATP.

Παρότι ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ρίξει στο… καναβάτσο τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος βρήκε ψυχολογία στη συνέχεια και έφερε τούμπα το πρώτο σετ και το ματς. Ο Νορβηγός “απάντησε” με δύο μπρέικ στο πρώτο του κορυφαίου Έλληνα τενίστα στο ματς και δεν κοίταξε ξανά πίσω του, φθάνοντας άνετα στο 2-0 και στη νίκη στη Βαρκελώνη.

Ο Ρουντ πήρε έτσι ρεβάνς από τον Τσιτσιπά για το χαμένο τελικό στο Μόντε Κάρλο και κατέκτησε τον τίτλο στο “500άρι” τουρνουά της Ισπανίας, με τον Στέφανο να χάνει για μία ακόμη φορά την ευκαιρία για το τρόπαιο στην Καταλονία.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, κάνοντας μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του αντιπάλου του, για να προηγηθεί με 2-0 και να βάλει τις βάσεις για το πρώτο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειχνε ότι μπορεί να βρει και ένα δεύτερο μπρέικ, αλλά ο Κάσπερ Ρουντ κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα με δικό του μπρέικ στο 6ο γκέιμ του αγώνα.

Ο Νορβηγός πήρε ψυχολογία μάλιστα στο ματς και βρήκε δεύτερο μπρέικ στο φινάλε του πρώτου σετ, για να το “κλείσει” με 7-5 και να κάνει το 1-0 στον τελικό της Βαρκελώνης.

Στο δεύτερο σετ, ο Ρουντ είχε ήδη βρει ρυθμό και έφθασε εύκολα σε ένα νέο μπρέικ για να προηγηθεί με 4-1 και να “αγκαλιάσει” τον τίτλο. Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να “σβήσει” μάλιστα δύο μπρέικ πόιντ στο έκτο γκέιμ, για να παραμείνει στο ματς, αλλά ο Νορβηγός ήταν πλέον πολύ πιο σταθερός και δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στο 6-3, για να κάνει το 2-0 και να πάρει τη νίκη και το τρόπαιο στη Βαρκελώνη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας από την πλευρά του, έχασε για 11η φορά σε τελικό “500αριού” τουρνουά της ATP, με το νικηφόρο σερί του να σταματάει επίσης, στο 11ο παιχνίδι του μετά την… παρέλαση σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, μέχρι τον τελικό.

 

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς – Κάσπερ Ρουντ 0-2: Ήττα και χαμένος τελικός στη Βαρκελώνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button