Οικονομία

Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις: Στο Ταμείο Ανάκαμψης το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας των 161,5 εκατ. ευρώ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται το έργο «Εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις – Φωτοβολταϊκά στις επιχειρήσεις», συνολικού προϋπολογισμού 161.502.400 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη χρηματοδοτική στήριξη σε όλη την Επικράτεια, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας, μέσα από την εγκατάσταση μπαταριών σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς, με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, τη μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας, καθώς και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, και οι οποίοι στόχοι εντάσσονται τώρα στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η σχετική απόφαση ένταξης υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο ευθύνης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εταίρος το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.

To άρθρο Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις: Στο Ταμείο Ανάκαμψης το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας των 161,5 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button