Διεθνή ΕπικαιρότηταΕπικαιρότητα

Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Άνγκελ εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου – Galaksias.com

Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Άνγκελ (Σοσιαλιστές, Λουξεμβούργο), έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία επί των εγκύρων ψήφων και εξελέγη στο αξίωμα του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 307 ψήφους, αντικαθιστώντας την Εύα Καϊλή.

Η Πρόεδρος αναθέτει συγκεκριμένα καθήκοντα στους δεκατέσσερις αντιπροέδρους, οι οποίοι μπορούν να την αντικαταστήσουν όταν είναι αναγκαίο, μεταξύ άλλων προεδρεύοντας στις συζητήσεις της ολομέλειας και εκπροσωπώντας το Κοινοβούλιο σε συγκεκριμένες τελετές ή πράξεις.

Οι εν λόγω Αντιπρόεδροι είναι επίσης μέλη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο καθορίζει τους κανόνες που διασφαλίζουν την αποτελεσματική του λειτουργία. Μεταξύ των άλλων καθηκόντων του, το Προεδρείο καταρτίζει το προσχέδιο προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου και αποφασίζει για διοικητικά, υπηρεσιακά και οργανωτικά θέματα. Κατά την εκλογή των μελών του Προεδρείου, οι ευρωβουλευτές επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι οι Αντιπρόεδροι και οι Κοσμήτορες αντικατοπτρίζουν σε γενικές γραμμές την αριθμητική δύναμη των πολιτικών ομάδων στο Κοινοβούλιο.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button