Άμεση ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος ζητά να ενημερώσει τη Βουλή – Galaksias.gr


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 10:13

Αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, για σύγκληση της συγκεκριμένης επιτροπής της Βουλής , το οποίο κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα,απέστειλε την Τρίτης 18 Ιανουαρίου  ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Το αίτημα Ράμου διατυπώνεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη  κυβερνητικές αλλά και δικαστικές πιέσεις  μετά και  τη σχετική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Ισίδωρου Ντογιάκου, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής ( ΑΔΑΕ ) είχε αντιταχθεί αναφέροντας ότι, κανένα κρατικό όργανο δεν μπορεί ασκήσει έλεγχο και εποπτεία σε μια ανεξάρτητη αρχή. Η τοποθέτηση αυτή  πυροδότησε και συνεχίζει να πυρποδοτεί εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΑΕ, το αίτημα «αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ράμμος θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ για τους πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες που είχαν τεθεί υπό καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται ότι, προτίθεται να ενημερώσει και για τους ελέγχους που έκανε αυτεπαγγέλτως η Ανεξάρτητη Αρχή σε παρόχους και κατόπιν αιτήματος των θιγομένων.

Με το νόμο Μητσοτάκη, αφαιρέθηκε από την ΑΔΑΕ μόνο η αρμοδιότητα ενημέρωσης των υπό παρακολούθηση προσώπων από την ΕΥΠ και όχι η αρμοδιότητα ελέγχου και η ενημέρωση της Βουλής.

Στην ανακοίνωση της η ΑΔΑΕ αναφέρει:

«Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής. Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

 

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button