Πολιτική

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομίας από το κόμμα που χρωστάει 400 εκ. ευρώ» λέει ο Διονύσης Τεμπονέρας στο Live News

«Υποσχόμαστε μειώσεις φόρων» υπογράμμισε ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα της φορολογίας που βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα τα τελευταία 24ωρα.

Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, σε συνέντευξή του στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε στη συνέχεια ότι «τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Είναι κάτι διαφορετικό η φορολόγηση των κερδών και είναι κάτι διαφορετικό η φορολόγηση των υπερκερδών. Λέμε ότι λόγω της συγκυρίας έχουν συσσωρευθεί κάποια κέρδη, και ήταν αυτά τα κέρδη που η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να τα χαρίσει 6 – 7 εταιρείες».

Κατόπιν ο κ. Τεμπονέρας μίλησε σχετικά με το ζήτημα του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε παρουσιάσει ένα ολιστικό σχέδιο που δεν αφορά μόνο την φορολόγηση. Μιλάμε για μία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εμπλοκή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στον παραγωγικό στίβο».

Ερωτηθείς ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ποιες θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης του οικονομικού προγράμματος που παρουσιάζει το κόμμα του απάντησε: «Μιλάμε για μία συγκυρία όπου 70 δισ. ευρώ θα πέσουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Η κυβέρνηση έχει καταναλώσει από αυτά τα χρήματα περίπου τα 663 εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάει μόνο στις τσέπες 13 επιχειρήσεων, αυτό δεν σημαίνει δίκαιη διανομή».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από το κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ»

Στην προτροπή του κ. Μητσοτάκη να κοστολογηθούν τα κυβερνητικά προγράμματα των κομμάτων ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από εκείνους που το κόμμα τους χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ και με την κυβέρνησή τους έριξαν τη χώρα στα βράχια».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Υποσχόμαστε μειώσεις φόρων»

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Υποσχόμαστε μειώσεις φόρων, δηλαδή μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, κατάργηση στο τέλος επιτηδεύματος, θέσπιση αφορολόγητου στους μικρομεσαίους στα 10 χιλιάδες ευρώ και μείωση στου έμμεσους φόρους. Είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Διονύση Τεμπονέρα στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο: 

 

 

To άρθρο «Δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομίας από το κόμμα που χρωστάει 400 εκ. ευρώ» λέει ο Διονύσης Τεμπονέρας στο Live News δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button