Πολιτική

Ο βουλευτής σας είναι πλάι πλάι με τους αντιεμβολιαστές μοναχούς!

Σάλος έχει προκληθεί από τον «φίλο των αντιεμβολιαστών μοναχών» βουλευτή Ζακύνθου της ΝΔ Διονύση Ακτύπη, τον οποίο καταγγέλλει ο ίδιος ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος! Μάλιστα ο μητροπολίτης απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό καταγγέλλοντας τον βουλευτή! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και γενικά η κυβέρνηση, αποφεύγει να τοποθετηθεί επί των αποκαλύψεων και των καταγγελιών για την αντιεμβολιαστική δράση Ακτύπη…

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για τη στάση του», υπογραμμίζει ο μητροπολίτης Ζακύνθου στην επιστολή προς τον Κ. Μητσοτάκη που έστειλε στις 4 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ, συνοδευόμενος και από την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Κατερίνα Μωθωναίου, με το Ευαγγέλιο στο χέρι, βρέθηκε πλάι στους αρνητές μοναχούς επισκεπτόμενος τη μονή Κρημνών.

«Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος τη μάχη να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίσθημα της απογοήτευσης σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες», τονίζει ο μητροπολίτης Διονύσιος.

Ο ίδιος ο Δ. Ακτύπης, του οποίου τα κοινωνικά δίκτυα είναι γεμάτα από φωτογραφίες και συναντήσεις με αντιεμβολιαστές μοναχούς, σε ανάρτησή του υποστηρίζει ότι «είναι απαράδεκτο» να τον συνδέουν με αντιεμβολιαστές. Υπαινίσσεται δε ότι οι αντιδράσεις (του μητροπολίτη, των πολιτών, της αντιπολίτευσης κ.α.) οφείλονται στη στάση του για το περίφημο Ναυάγιο.

«Οφείλω να ξεκαθαρίσω με απολύτως σαφή και εξόχως κατηγορηματικό τρόπο πως εγώ ο ίδιος ως ιατρός όσο και ως Βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όχημα που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τη θέση μου αυτή την υποστήριξα, μάλιστα, σταθερά σε κάθε στιγμή του ιδιωτικού και δημόσιου βίου μου. Τόσο σε συνεντεύξεις μου, σε εισαγωγές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανακοινώσεις μου όσο και στην καθημερινή επαφή που είχα με τους πολίτες του τόπου μου καθιστούσα σαφή θέση μου υπέρ του εμβολιασμού», ισχυρίζεται ο Δ. Ακτύπης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Όλοι μου οι συμπολίτες γνωρίζουν πως ως ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου επί τριάντα και πλέον χρόνια υπηρέτησα πιστά την ιατρική επιστήμη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία. Είναι λόγος, απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να με συνδέσουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ένα κίνημα που πρώτα απ’ όλα προσβάλει την επιστήμη που τόσο πιστά και απαρέγκλιτα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή», υποστηρίζει.

Για την επίμαχη επίσκεψή του παραδέχεται ότι «το Μοναστήρι είναι η τρίτη φορά που το επισκεπτόμαστε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου και Μοθωναίου και αυτό διότι η Ιερά Μονή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εισαγωγικής υδάτων σε κάποιο από τα κτίρια της, πρόβλημα στο οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό να δώσουμε λύση. Με την ευκαιρία, λοιπόν, της δια του παραπάνω λόγου επισκέψαμε μας το παρών και στη θεία λειτουργία της Κυριακής. Να τονισθεί δε πως ο Υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών είναι εμβολιασμένος και με τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού». Και καταλήγει ο Δ. Ακτύπης: «προσωπικά εκτιμώ πως οι τοποθετήσεις μου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών.‼».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button