Τεχνολογία

Ο αστεροειδής Νηρεύς δε θα φέρει το τέλος του κόσμου το Δεκέμβριο – Galaksias Portal News

Ο αστεροειδής 4660 Νηρεύς έχει το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ και κατατάσσεται στους “δυνητικά επικίνδυνους” αστεροειδείς λόγω του μεγέθους του και της εγγύτητας στη Γη. Στις 11 Δεκεμβρίου θα περάσει από το κοντινότερο σημείο που έχει περάσει από τη Γη την τελευταία εικοσαετία. Παρά τις εντυπωσιακές επικεφαλίδες στα media όμως, η Γη είναι ασφαλής αφού ο 330 μέτρων αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση 4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Απόσταση μικρή αν λάβουμε υπόψη τα κοσμικά δεδομένα, παραμένει όμως δέκα φορές πιο μακριά από εμάς από ότι η Σελήνη.

Το ενδιαφέρον για τον 4660 Νηρεύς όμως έγκειται στη σύσταση του αστεροειδή. Είναι πλούσιος σε νικέλιο, σίδηρο και κοβάλτιο και είναι ο ιδανικός υποψήφιος για εξόρυξη, ακριβώς λόγω της εγγύτητάς του στη Γη. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη αποστολή για το επικείμενο πέρασμά του. Η βάση δεδομένων αστεροειδών Asterank όμως τον κατατάσσει στους πιο αποδοτικούς αστεροειδείς βάσει κόστους.   

Ένα ρομποτικό σκάφος θα χρειαζόταν περίπου ένα χρόνο για να φτάσει τον αστεροειδή, ωστόσο αν το οικονομικό ενδιαφέρον από ιδιωτικές εταιρίες είναι αρκετό, πιθανόν να δούμε κάποια αποστολή εξόρυξης κατά το επόμενο πέρασμα του αστεροειδή από τη Γη, το 2031.

Πηγή: Unboxholics

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button